fbpx

Büntetőpontok: Lássuk mely F1-es versenyzők a legvétkesebbek, és kik ártatlanok!

Véget ér a nyári szünet, ezen a hétvégén már újra Forma-1! Miután 12 versenyen már túl vagyunk, következik a második félidő, további 10 versenyhétvégével.

Ideje tehát, hogy górcső alá vegyük, kik hogy állnak a büntetőpontokkal, és kinek mennyire kell óvatosnak lennie.

Mint ismert, a versenyhétvégéken a versenyzők különféle vétségekért büntetőpontokat is kaphatnak, egyszerre többnyire egyet, vagy kettőt. Amennyiben pedig egy 12 hónapos időintervallumban valakinek összegyűlik 12 büntetőpontja, úgy a soron következő versenyre eltiltással „jutalmazzák”. Kereken egy év lejárta után azonban törlődnek az egyes büntetőpontok.

Most épp senki nincs nagy veszélyben, de mivel sok van még hátra a szezonból, azért nem árt óvatosnak lenni.

Ezt a negatív listát jelenleg Lance Stroll vezeti 7 ponttal, október 23-ig nem is fog elévülni belőle egy sem.

Tavaly Pierre Gasly miatt aggódott a közönség, mert 2 pontra volt a 12-től, de mostanra elévült pár ilyen pontja, így kicsit fellélegezhet. 5 büntetőponttal most második a listán.

Akik pedig teljesen ártatlanok most, vagyis egyetlen büntetőpontjuk sincs:

Valtteri Bottas, Oscar Piastri, Logan Sargeant, és Esteban Ocon.

Szerepelnek a listán olyanok is, akik idén már nem a mezőny tagjai, tavaly viszont még azok voltak, és még nem évültek el a pontjaik. Közülük, aki jövőre még esélyes visszatérő lehet az Mick Schumacher, akinek 3 pontja van. Azonban idén mindegyik elévül, így ha jövőre visszatér, tiszta lappal kezdhet.

A jelenleg is aktív versenyzők közül legközelebb, szeptember 11-én Kevin Magnussen nullázódhat még ki, amennyiben sem a holland, sem az olasz versenyhétvégén nem kap új büntetőpontot.

[table id=62 /]