fbpx

Verstappen képes lenne otthagyni a Red Bullt és ehhez a riválisukhoz igazolni

A Red Bull sztárja, Max Verstappen elárulta, hogy akár a rivális Forma-1-es csapatnál, a Mercedesnél is vezethetne, annak ellenére, hogy az Ezüstnyilaknál „nagyon más a környezet”.

Ugyan a Mercedeshez való csatlakozása hihetetlen hullámokat vetne a paddockban, a holland elismerte, hogy amennyiben egy csapat „tényleg akarná” őt, hajlandó lenne erőfeszítéseket tenni és alkalmazkodni hozzá. A De Telegraafnak a 25 éves versenyző arról beszélt, hogy tudna-e egy olyan gyári csapatnál vezetni, mint a Mercedes:

„Az tényleg egy teljesen másik környezet. Mindig fontos, hogy hű maradj önmagadhoz, és mindig elmondd a véleményed. Nekem nem számít, hogy hol lenne ez. Ha egy istálló tényleg akar engem egy ilyen helyzetben, akkor ők is erőfeszítéseket tesznek, és feltehetően bizonyos dolgokhoz bizonyos mértékig alkalmazkodni is kell. Úgymond félúton találkoznánk.”

Bár Verstappen és Lewis Hamilton párosa minden bizonnyal pörgetné rendesen a közönséget, a Red Bull versenyzője elismerte, hogy egy ilyen lépés nem fog megtörténni:

„Jelenleg ez még csak nem is fekszik az asztalon. A múltban soha nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen mértékű sikereket érjek el. Arról álmodottam, hogy egyszer eljutok a Forma-1-be, és esetleg egyszer egy topcsapatnál vezethetek.”

Azokra a kritikusokra reagálva, akik „unalmasnak” bélyegzik a Red Bull-lal való dominanciáját, Verstappen továbbra is magabiztosan ismertette az elért eredményeit:

„Ez az, amiért mindig is hajtottam. Ha az emberek ezt unalmasnak nevezik, hát legyen. Ismerem ugyanakkor az érem másik oldalát is. Én ezt minden másnak tartom, csak épp unalmasnak nem.”

A holland pilóta további dominanciájára várható, hiszen az F1 Hollandiába tart Verstappen hazai nagydíjára. A Red Bull sztárja arra fog törekedni, hogy beállítsa Sebastian Vettel zsinórban kilenc futamgyőzelmi rekordját.

Vasseur elismerte: Hajlik Hamilton leigazolására

Forrás :