fbpx

Toto Wolff megnevezte az utódját a Mercedes csapatfőnöki posztjára

Toto Wolff bejelentette, hogy a Mercedeshez márciusban csatlakozott korábbi Forma-1-es pilóta, Jérome D’Ambrosio lesz az utódja, amennyiben nem tudna részt venni az idei szezonban már egy nagydíjon sem.

D’Ambrosio, 2011-ben egy évet töltött az F1-ben a Marussia színeiben, mielőtt a Formula E-ben versenyzett volna. Már rendelkezik csapatfőnöki tapasztalattal, mivel a Venturi Racing csapatát irányította az elektromos sorozatban. Márciusban visszaváltott a Forma-1-re, és a Mercedes új versenyzőfejlesztési igazgatójaként kapott posztot. Wolff pedig azt mondta, hogy „látja Jerome-ot a szervezetben növekedni, de jelen szakaszban ez az ő területe”.

Úgy tűnik, a 37 éves belga már be is váltotta a reményeket, mert gyakorlatilag Wolff jobb kezeként tölti be a pozíciót, a Williams idén lett csapatfőnökét, James Vowles-t váltva ebben a szerepkörben. Olyannyira megy a szekere, hogy ha Wolff kihagyna egy nagydíjat, akkor D’Ambrosio lesz az, aki azon a hétvégén a csapatfőnöki pozíciót tölti be. Az osztrák az Auto Hebdónak beszélt erről:

„Amennyiben én hiányoznék egy versenyhétvégéről, Jérome fog helyettesíteni. Igaz, hogy 11 év alatt ez csak háromszor fordult elő, de ez egy olyan szituáció, amivel számolnunk kell. Most az istállón belül és a paddockban kell hitelességet szereznie, még van ideje, de ha én nem tudok ott lenni, ő lesz a helyemben.”

Arról azonban nem esett szó, hogy D’Ambrosio a Holland Nagydíjon már ezt tenné, annak ellenére, hogy Wolff a nyári szünetben elkövetett balesete során kar-sérülést szenvedett. Így folytatta ezért Wolff:

„Jérôme tavaly nagyon remek munkát végzett a Venturiban betöltött szerepével. Az egy kis struktúra, aminek nyilvánvalóan semmi köze a miénkhez, ahol még mindig 2500 ember dolgozik. Viszont részt vesz ebben, és azt kell mondanom, hogy a versenyhétvége alatt a beavatkozásainak a felének van értelme. Megnyugtatok mindenkit, hogy ez már figyelemre méltó eredmény. James Allison gyakran mondta nekem, hogy 50 százalékban értelmes dolgokat mondtam, 50 százalékban pedig hülyeségeket. Komolyabbra fordítva a szót, időt kell neki adni, de az a benyomásom, hogy megvan a megfelelő képessége ehhez a szerephez.”

D’Ambrosio ugyanakkor nem valószínű, hogy egyhamar véglegesen megkapja ezt a posztot. Wolff az év elején beszélt a Forma-1-es jövőjéről. Az 51 éves egykori pilóta elárulta, hogy néhány éve még azt hitte, 49 évesen abbahagyja. Végül úgy döntött, ezt mégis folytatni szeretné.

Sajtóhír: 42 éves koráig hosszabbíthat Hamilton a Mercedesszel

Forrás :