fbpx

Meglepetés! Mégis visszatérhet De Vries a Red Bull kötelékébe?

Nyck De Vries lehet, hogy a Red Bull és az AlphaTauri tartalékversenyzője lesz a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon, állítják a paddock forrásai a RacingNews365-nek.

A gyenge félszezont követően De Vries a Brit Nagydíj után kikerült az AlphaTauri versenyüléséből, helyét a Red Bull tartalékosa, Daniel Ricciardo vette át. Ricciardo AlphaTaurihoz történt átigazolása azt jelenti, hogy a Red Bull junior Liam Lawson van a pole pozícióban, hogy a csapat tartalékversenyzője legyen 2023 hátralévő részében. Az új-zélandi versenyző a Red Bull kötelezettségei mellett a japán Super Formula bajnokságban is versenyez, és mivel a sorozat utolsó két futama egybeesik a Mexikóvárosi Nagydíjjal, Lawson nem tudja mindkét szerepét vállalni.

A RacingNews365 értesülései szerint ezért De Vries a Red Bull és az AlphaTauri tesztpilótájaként állhat rendelkezésre a mexikói F1-es hétvégén. De Vries mexikói részvétele a Red Bull-lal azonban állítólag attól függ, hogy a holland nem köt-e előtte szerződést más csapattal, mivel De Vriesnek a lefokozása ellenére 2023-ig érvényes szerződése van az energiaitalosokkal.

A holland korábban mind a Formula E-ben, mind a World Endurance Championshipben remekül versenyzett, és mivel állítólag mindkét sorozatban érdekeltek a csapatok abban, hogy 2024-re és azutánra is megszerezzék, ebből következhet, hogy De Vries új istállójával kötött kontraktusa a Red Bull szerződésének felbontását eredményezné, és megakadályozná, hogy Mexikóban szolgálhasson.

Meglepő helyen folytatja De Vries a karrierjét

 

Forrás :