fbpx

Már a Ferrari versenyzője is azt mondja, lesznek idén még kudarcaik

Carlos Sainz úgy véli, a Ferrari kénytelen lesz elfogadni, hogy idén elmaradnak a dobogós helyezések, pedig feltételezi, hogy mindent kihoztak a csomagjukból, amit csak lehetett.

Annak ellenére, hogy a tavalyi szezon első felében a Red Bull és Max Verstappen nyomába eredtek, a Scuderia most egy nehezebb idény közepén van, mivel lecsúsztak a konstruktőri rangsorban, és mindössze három első három helyezést értek el. Sainz eddig minden futamon lemaradt a dobogóról, Charles Leclerc gyakran jobb eredményeket ért el, ami mutatja az SF-23 hullámzó teljesítményét.

És mivel a Mercedes, az Aston Martin és most már a McLaren is a világbajnokokkal versenyez, a Ferrari komoly konkurenciával néz szembe a felemelkedésért folytatott harcában. Éppen ezért Sainz úgy véli, hogy ennek megfelelően kell mérniük a céljaikat, és ünnepelniük kell a sikert, ha az bekövetkezik, még akkor is, ha nem sikerül az első helyeken végezniük:

„Nyilvánvalóan viszonylag frusztráló volt a kezdet, amikor valahogy rájöttünk, hogy a Red Bull ekkora lépéssel előttünk jár, hogy nehéz lesz kihívni őket. Azt hiszem, mindannyian arra számítottunk, hogy az autó versenyképesebb lesz, mi magunk is, de a mezőny nagyon-nagyon szoros lett. Most hatalmas hullámvölgyeken mész keresztül, ahol bizonyos hétvégéken a harmadik helyért harcolhatsz, máskor pedig csak a nyolcban végzel. Ez a teljesítmény ingadozás csak annyit jelenthet, hogy 0,1 másodperccel lemaradva vagy elöl, vagy hiányzik 0,1 másodperc, és lemaradsz a szoros mezőnyben, ami nem sok. Azonban a végeredmény nagyon másképp néz ki a Ferrarinál, ha harmadik vagy nyolcadik vagy. És most már csak el kell fogadnunk, hogy ekkora harba kerültünk. Ha egy hétvégén az ötödik helyért kell harcolnunk, és ez a maximum, amire képesek vagyunk, akkor meg kell ünnepelnünk azt a tényt, hogy a maximumot hoztuk ki abból, amink idén adott.”

Félelemben és rettegésben tartja a Ferrari a munkatársait Maranellóban

Forrás :