fbpx

Coronel figyelmezteti a Red Bullt: Daniel Ricciardo sem válik majd be

A holland versenyző, Tom Coronel figyelmeztette a Nyck de Vries-t Daniel Ricciardo javára ejtő Red Bullt, hogy az ausztrál „nem fog változást elérni” az alulteljesítő AT04-essel.

Az AlphaTauri 10 futam után de Vries-t elbocsátotta, az energiaitalos motorsport-tanácsadó Helmut Marko arra hivatkozott, hogy ennyi idő alatt nem tudott javulni. A holland az összes versenyén alulmaradt csapattársával, Yuki Tsunodával szemben. Pontot sem szerzett, ezért a hollandot kevesebb mint két órával Ricciardo „lenyűgöző” Red Bull gumitesztje után kirúgták. Hetekkel később honfitársa, Coronel még mindig dühös a döntés miatt, és kiadta ezt magából a Motorsport.com-nak:

„Ez egyszerűen kevés. Egyértelműen nem elég, és ezt mindnyájan tudjuk. Aligha akad valaki, akinek csak tíz futam áll rendelkezésére, hogy bizonyítson, és főleg nem ilyen kevés tapasztalattal az autóban. Igen csalódott vagyok emiatt, de másrészt igaz, hogy ha a Red Bullnál akarsz vezetni, akkor amilyen gyorsan bekerülsz, olyan gyorsan ki is kerülhetsz.”

De Vries eltávolításával, és Ricciardo autóba ültetésével az ausztrál a Magyar Nagydíjon Tsunoda előtt végzett, de kikapott tőle Spában, ahol a japán pilóta megszerezte idei harmadik pontját. Mivel Tsunoda az egyetlen pilóta, aki pontot szerzett az istállónak, az AlphaTauri a tabella utolsó helyén áll, ahol hat pont a hátránya az Alfa Romeo mögött. Coronel így folytatta:

Ricciardo sem fog ott minőségi különbséget jelenteni, erre most fognak rájönni.”

Az 51 éves pilóta ezután Tsunodát dicsérte, szerinte a Red Bullnak a 23 éves pilótát kellene Max Verstappen mellé ültetnie:

„Yuki jobb, mint hinnénk, de igen, ha tényleg tökösek, akkor Yukit Max mellé teszik. Három év tapasztalata van az idei szezon végén, és elég jó a junior csapatnál. Persze, aztán Max megtöri, és akkor kipipálhatja őt is.”

Ami de Vries-t illeti, a 2020/21-es Formula E világbajnok most a jövőre vonatkozó lehetőségeit vizsgálja. Coronel pedig azon tűnődik, hogy megbánta-e vajon, hogy nem nyomult a Williams-ülésért, miután a korábbi csapatfőnök, Jost Capito kimutatta az érdeklődését:

„Lehet, hogy akkor egy kicsit jobb autója lett volna. Ez persze az ő pechje is volt egy kicsit, hogy a mezőny legrosszabb autójába került. De igen, ezek azok csak találgatások, ezzel nem sokat lehet kezdeni. Ne feledjük, tavaly a szezon ezen szakaszában Nycknek Forma-1-es szempontból egyáltalán nem volt semmi sem a kezében. Zéró esélye volt, aztán mégis mondhatjuk, hogy a motorsport legmagasabb osztályába került.”

De Vries ledöbbent: Ez lenne Tsunoda utolsó kívánsága halála előtt

Forrás :