fbpx

Taxisok blokád alá vonnák a Holland Nagydíjat Zandvoortban!

Zandvoort önkormányzata azt állítja, hogy tárgyalnak a helyi taxisokkal, akik azzal fenyegetőznek, hogy blokádtüntetéssel zavarják meg a Forma-1-es Holland Nagydíj hétvégéjét a szolgáltatásaikra vonatkozó korlátozások miatt.

A RacingNews365 holland weboldal szerint körülbelül 150 taxisofőrnek kell majd korlátozásokkal szembenéznie a pálya megközelítése alatt, amely várhatóan naponta több mint 100 000 szurkolót fogad majd. A taxisok számára megfelelő igazolás szükséges ahhoz, hogy a pályán kívül egy kijelölt zónába bejuthassanak, de csak egy meghatározott kvótányi „Taxi-Pass” engedélyt osztanak ki.

A most elrendelt korlátozások a rendezvény promótere által tavaly tapasztalt problémát követően merültek fel, amikor a taxisok illegálisan behatoltak a korlátozott zónába, és ezzel pusztítást okoztak a szervezőknek – mondta Walter Sans, a zandvoorti önkormányzat képviselője:

„Az elmúlt két szervezés alatt nem jutottak be Zandvoortba, de tavaly a taxisok illegálisan szereztek átjárójegyet, és maguk jutottak be a településre, ahol szolgáltatást nyújtottak. Ez rengeteg kellemetlenséget okozott – gondokat a mobilitási tervünkön belül. Ez azt jelenti, hogy bejelentettük: tudniuk kell, hogy a szabályok már két éve érvényben vannak, és hogy idén valóban fenntartjuk és betartatjuk őket. Az engedélyezett taxik átmenőjegyet kaptak, tehát felismerhetőek lesznek.”

A taxisok azonban elutasítják a korlátozásokat, és tiltakozással, sőt blokáddal fenyegették meg az önkormányzatot. Zandvoort most egyeztet a helyi rendőrhatóságokkal arról, hogyan kezeljék az esetleges fennakadásokat a jövő heti rendezvényen. Szóvivőjük így nyilatkozott::

„Most azt mondják: lesz blokád. Akkor az a helyzet alakul ki, mint más tüntetéseknél. Hollandiában lehet tüntetni, lehet demonstrálni, tehát ez ugyanúgy megy, mint bármely más hasonló akció. Egyeztetés zajlik azokkal az emberekkel, akik a közrenddel és a közbiztonsággal foglalkoznak, például a rendőrséggel. Aztán megnézzük, miképp lehet egy ilyen tüntetést kezelni. Továbbá elmagyarázzák, hogy miért vannak szabályaik [a belépőjegyekről stb.] A tavalyi értékelés megállapította, hogy túl sok volt a kellemetlenség az illegális taxis átbocsátási igazolások miatt. Tehát amit most teszünk, az az, hogy egyeztetni kezdtünk a tiltakozásokról és a tüntetésekről.”

Elismerte Zandvoort, hogy bajba kerülhetnek, ami akár a Holland Nagydíj végét is jelentheti

Forrás :