fbpx

Räikkönen bevallotta, hogy volt, amit eltitkolt F1-es csapatai elől

A 43 éves egykori F1-es versenyző, Kimi Räikkönen egy a Kawasakinek adott interjúban elárulta, hogy F1-es pályafutása alatt titokban olykor motokrosszozott.

Elmondása szerint már kiskorától kezdve élvezte a motokrosszt. A sport kihívásai vonzották őt.
F1-es pályafutása alatt azonban Räikkönen csak szórakozásból indult kisebb versenyeken. Bár lehet, hogy ezt sem kellett volna.

„Nem tudom, mit szólt volna hozzá bármelyik csapatom, mert soha nem említettem nekik” – vallotta be a finn.

Romain Febvre a Räikkönen tulajdonában lévő Kawasaki Racing Team MXGP csapatából az elmúlt öt futamot zsinórban megnyerte. Räikkönen szerint évek kemény munkája kellett a sikerhez.

„Tudjuk, milyen könnyen fordulhatnak a dolgok a visszájukra” – mondta Räikkönen, aki hozzátette hogy a tavalyi év Febvre sérülése miatt volt nehéz.

Jelenleg azonban úgy látja, hogy jól áll a csapata.

„Mindig vannak dolgok, amiket jobban lehet csinálni, de a folyamat a lényeg. Lehet gyorsan csinálni dolgokat, de igazából jól kell csinálni őket. Pontosan úgy kell lennie, ahogy akarod.”

Most a családdal van elfoglalva, de hamarosan újra motorra pattanna a Jégember.

„Idén új kisbabánk született, így a családdal voltam elfoglalva, és még nem volt alkalmam az új motorral (KX450) menni, de remélhetőleg idén télen ismét lesz időm motorozni. Valójában van egy KX250-es és egy KX450-es motorom is. Meglepődtem, hogy milyen könnyű és jó velük motorozni. Az biztos, hogy a motorozásom egy új szintre lépett a Kawasakijaimmal.”

Megosztották Räikkönen Instagram fotóját ezért 27 milliót kell fizetniük

Forrás :