fbpx

Verstappen lenne a Forma-1 Messije?

Érdekes eszmefuttatást végzett blogján a neves olasz újságíró Leo Turini. A szakértő a Verstappen-Pérez viszonyt egy focis esethez hasonlította.

Az idei év totális Red Bull és Verstappen dominanciáról szól. A holland zsinórban nyolc összesen pedig tíz futamgyőzelemnél tart az idei esztendőben, miközben 125 pontos előnnyel vezet a pontversenyben csapattársa Sergio Pérez előtt.

Kettejük viszony azonban hullámzó. 2021 óta alkotnak egy párost a bikáknál, ám eleinte remek viszonyt ápoltak, a mexikói pedig nagyban hozzájárult a holland első világbajnoki címéhez. Tavaly óta azonban mérgesedik a viszony a két versenyző között. A Monacói időmérőn az utolsó etapban Pérez a harmadik helyen állt, ám az utolsó gyorskörén falba csapódott ezzel meghiúsítva Verstappen gyorskörét, amivel a holland csak negyedik lett. A holland eztt később szóvá is tette.

A szezon későbbi részében, a brazil futamon, amikor Verstappen már bebiztosította a bajnoki címét, megtagadta, hogy maga elé engedje Pérezt, ezzel segítve társát a bajnoki második helyhez.

Turini szerint a címvédő ezzel a domináns, elnyomó szerepét erősíti Pérezzel szemben, amivel érhetően csak egyre frusztráltabbá teszi csapattársát. Szerinte a kettejük helyzete hasonlít egy focivilágból ismert esetre, amikor két argentin feszült egymásnak egy Bajnokok Ligája mérkőzésen. Leandro Paredes és Lionel Messi annyira összefeszültek a pályán, hogy az aranylabdás teljesen felhúzta magát, és elég durván beleállt honfitársába, aki ezt igencsak magára vette és teljesen kiborult ettől.

A szerző ezért azt a hasonlatot állapította meg, hogy Pérez számára Verstappen olyan, mint Paredesnek Messi. Turini az írását végül azzal zárta, hogy Verstappen egy jelenség, amit kár lenne tagadni. Szerinte pedig nem csak Péreznél, hanem valamennyi versenytársánál erősebb jelenleg.

Két Perezzel a Red Bullnál sokkal nyitottabb lenne a bajnokság

Forrás :