fbpx

Vasseur elismerte: Hajlik Hamilton leigazolására

Az idei nyári uborkaszezon két központi szereplője Lewis Hamilton és Carlos Sainz. Előbbi a hosszú ideje húzódó szerződéshosszabbítása, utóbbi pedig az esetleges Ferraris távozása miatt.

A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a hétszeres bajnok hosszú évekre elkötelezte magát a Mercedesszel. Azonban nem biztos, hogy kitölti, mivel az ezüst nyilak versenyképtelensége esetén dobbanhat a németektől. Már pletyka szinten felmerült, hogy egy váratlan váltással a Ferrarihoz igazolna, ahol Carlos Sainz Audihoz való távozása prognosztizálható.

Tavaly sokkal versenyképesebb volt a vörösök autója, idén viszont nem ez a helyzet, ám mégsem lehet kizárni, hogy egyszer ne öltse magára a legnagyobb presztízzsel bíró vörös overált.

Az olasz La Gazzetta dello Sport pedig fel is hozta ezt a témát a Scuderia jelenlegi főnökének, aki így reagált:

„Továbbra is minden versenyhétvégén beszélgetek vele. 20 évvel ezelőtt versenyzett már nálam, és azóta is közel állunk egymáshoz. Segítettem neki, az F1-es karrierje elején, amikor a McLarenhez ment. Néha-néha beszélgetünk. Persze ha együtt látnak minket a paddockban, akkor elindul a felhajtás, de a jó kapcsolatunk megmaradt.” – kezdte Vasseur.

„Azonban most nem akarom őt a jelenlegi versenyzőinkhez hasonlítani, mert nem lenne értelme. Egy ilyen csúcspilóta azonban nem csak a versenyzésben jelent nagyobb pluszt, hanem a technika, a stratégia és a mérnökök segítése terén is. Ha egy csapatnak van egy Hamiltonja, Verstappenje vagy akár Leclercje, akkor sokkal könnyebb az élete. Akik az F1-ben dolgoznak azok szenvedélyesen szeretnének nagy bajnokokkal dolgozni.” – tette hozzá.

Hamilton eljátszott a gondolattal, milyen lenne Verstappen csapattársának lenni

Forrás :