fbpx

Jean Todt újra megszólalt Michael Schumacher állapotával kapcsolatban

Az FIA korábbi elnöke, Jean Todt újabb bíztató üzenetet küldött régi barátjának, Michael Schumachernek, akinek állapota továbbra is magánügy marad, mióta 2013-ban Franciaországban síelés közben balesetet szenvedett.

A német pilótát jelenleg svájci otthonában éjjel-nappal ápolja felesége, Corinna, valamint egy gondosan kiválasztott orvosi szakemberekből álló csoport. Annak ellenére, hogy a sporttörténelem egyik leghíresebb és legkedveltebb sportolója, Schumacher egészségi állapotáról nehéz friss híreket kapni. Azon kevesek egyike,akiknek megengedik Schumacher meglátogatását, az Todt, akivel a német rendkívül szoros kapcsolatot ápolt a Ferrarinál a francia vezetése alatt eltöltött közös időnek köszönhetően. Todt legutóbbi reményt keltő üzenete a közösségi médián keresztül érkezett, a 77 éves szakember egy tweetben ennyit írt:

„Szeretünk, Michael! Mindig is harcolni fogunk érted és veled”.

A szóban forgó bejegyzés Schumacher 1998-as Magyar Nagydíjon aratott híres győzelmének 25. évfordulóját ünnepelte. Ekkor a német legenda a rajtrács harmadik helyéről egy nem megszokott stratégiával nyerte a futamot. A finn pilótával, Mika Häkkinennel folytatott kiélezett bajnoki harcban Schumacher végignézte, ahogy a pole pozícióból induló McLaren pilótája a rajtnál elviharzik, majd a Ferrari főnökének, Ross Brawnnak az útmutatásai alapján egy váratlan háromkiállásos stratégiát választottak. Mivel Hakkinen és McLaren-csapattársa, David Coulthard még mindig az élen álltak, Schumacher a bokszutcába érkezett, ahol azt mondták neki:

„Michael, 19 köröd van arra, hogy 25 másodpercet ledolgozz. Nekünk 19 időmérős körre van szükségünk tőled.”

Erre ő így felelt: „Oké. Köszönöm.”, majd később 10 másodperccel előnnyel elsőként haladt át a célvonalon, és ezzel megkoronázta a Scuderia híres győzelmét.

Bár Todt állítólag nagyjából havonta egyszer ellátogat a hétszeres világbajnok otthonába, hogy ellenőrizze a német állapotát, arról konkrétan nem árul el semmit sem. A Corriere della Sera olasz hírportálnak nyilatkozva Todt azért ennyit elmondott:

„Hagyják őt békén. Tiszteletben tartjuk Corinna és gyermekei magánéleti kívánságait, bár természetesen tudjuk, hogy a balesetnek voltak következményei. De aki azt állítja, hogy tud valamit, az nem tud semmit. Én mindig megyek hozzá. Ő és a családja az én családom is.”

Todt és Schumacher legendás barátsága idén év elején került be újra a hírekbe, amikor a francia feleségül vette Michelle Yeoh Oscar-díjas színésznőt. Schumacher tanácsokat és útmutatást adott Todtnak, miután a 2004-es Sanghaji Nagydíjon találkozott Yeoh-val, és 19 évvel később a pár már boldog házasságban él.

19 év után összeházasodott Jean Todt és Oscar-díjas párja

Forrás :