fbpx

Fisichella elárulta, melyik F1-es csapattársát utálta a legjobban

A háromszoros Forma-1-es futamgyőztes Giancarlo Fisichella elmondta, hogy rossz volt a viszonya korábbi Jordan-csapattársával, Ralf Schumacherrel.

Fisichella több mint 200 versenyt vezetett a Forma-1-ben több csapatnál is, többek között a Ferrarinál, a Benettonnál és a Renault-nál. Leginkább Fernando Alonso csapattársaként volt sikeres, a Renault-nál töltött mindkét bajnoki szezonjában, 2005-ben és 2006-ban. A ma már 50 éves olasz az utolsó a nemzetéből, aki a dobogó legfelső fokára állhatott. Még mindig versenyez, a 2023-as olasz GT-bajnokságban indul a Scuderia Baldini 27 színeiben. F1-es pályafutására reagálva a Corriere-nek Fisichellának azt a kérdést tették fel, hogy van-e valaki a sportban, akit nem tudna elviselni:

„1997-ben a Jordannél nem volt jó a kapcsolatom Ralf Schumacherrel. Felsőbbrendűnek gondolta magát annak ellenére, hogy legyőztem őt.”

A továbbiakban mesélt egy „viccről”, amit Ralf Schumacher az Argentin Nagydíj után sütött abban az évben, és amit az olasz nem vett jó néven:

„Argentínában én voltam a második, ő pedig harmadik lett. Bökdösött a futam után, és egy átkozott poént elsütött: „Na jó, majd felajánlok neki egy pizzát”. Onnantól kezdve minden csak felfelé indult meg vele.”

Fisichella ugyanakkor elárulta, hogy sokkal jobb volt a kapcsolata Michael Schumacherrel, Ralf testvérével. Bár ők ketten soha nem voltak csapattársak, Fisichella kijelentette, hogy Michaellel sok jó időt töltöttek együtt:

„Jobb ember és versenyző is, egészen más kaliberű. Remek kapcsolatom volt Michael Schumival: szenvedélyesen szeretjük a futballt, és ő mindig legalább 2-3 meccsen játszott. Közös volt a pálya, a foci, a vacsorák, és a karaoke: kár, hogy úgy végződött, ahogy az ismert. A sors néha kegyetlen, és én arra is gondolok, ami Alessandro Zanardival történt.”

https://www.youtube.com/watch?v=VT1FmNVmMhg

 

Ismerd meg a Balaton Park Circuit vonalvezetését!

Forrás :