fbpx

Sargeant karrierje veszélyben: Schumacher van a nyomában

Bár Lawrence Barretto, a Forma-1 tudósítója szerint a Williams mindent megtesz Logan Sargeant támogatásáért, ha nem javul, akkor Mick Schumacher „nyilvánvaló esélyes” lehet a helyére.

Sargeant körül nagy volt az érdeklődés, amikor év elején debütált az F1-ben a Williamsszel. Ráadásul a floridai születésű versenyző egy olyan időszakban érkezett, amikor a Forma-1 népszerűsége fellendülőben van szülőhazájában, az Egyesült Államokban.

A pályán azonban elmaradnak a várt eredmények és ezidáig még nem szerzett pontot. Csapattársa, Alex Albon szemmel láthatóan többet tud kihozni az autóból, noha ő már közel sem újonc.

A jelenleg Mercedes-tartalékversenyző Schumachert néhány hónappal ezelőtt már kapcsolatba hozták Sargeant helyével. Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff állítólag arra használta korábbi mercedeses kapcsolatát az új Williams-főnökkel, James Vowles-szel, hogy ajtót nyisson Schumacher számára.

Bár a Williams továbbra is Sargeant mellett áll, Barretto nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy 2024-ben Schumacher válthatja majd az amerikai versenyzőt.

„A brit csapat, amely a hetedik helyen áll a tabellán, máris lekötötte a magasan jegyzett Alex Albont 2024-ig” – írta Barretto a Forma-1 hivatalos honlapján írt cikkében.

„A box másik oldalán az újonc Logan Sargeant egységes, de nem látványos módon kezdte a Forma-1-es szereplést, és tudja, hogy javulnia kell, ha még egy szezonra maradni akar.”

Pontot kell szereznie

„A Williams kollektívan átkarolta az amerikai vállát, és megpróbálta csökkenteni a nyomást rajta, hogy segítsen neki megtalálni a ritmust. Támogatják őt, hogy sikerrel járjon, és kiérdemeljen egy második szezont náluk, de nemcsak konzisztensnek kell lennie, hanem fel kell zárkóznia Albonhoz képest, különösen a kvalifikáción, és fel kell kerülnie az eredményjelzőre” – írta Barretto a pontszerzésre célozva.

„Ha ez nem sikerül neki, akkor a helye veszélyben van. Mick Schumacher lenne a nyilvánvaló esélyes, miután tavaly rövid ideig tárgyalt a csapattal, és kapcsolatban is maradt a Mercedes tartalékos szerepkörén keresztül, amely kapcsán nyilvánosan dicséretet is kapott a [Lewis] Hamiltonért és [George] Russellért végzett munkájáért.”

A Williams mind a 11 pontját Albon szerezte eddig, amivel a konstruktőri tabella 7. helyén áll a csapat, pontegyenlőségben a Haass {title}zal.

Te hogy ítéled meg Logan Sargeant szereplését?

Schumacher megtehette a Mercedesnél azt, amit a Haas nem engedett meg neki

Forrás :