fbpx

Meredek célt határozott meg Brown a McLarennek év végéig

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown ragaszkodott ahhoz, hogy a csapat célja a szezon végére az, hogy a Red Bull mögött a legjobb helyen végezzenek.

A Milton Keynes-i alakulat 10 futammal a vége előtt 256 ponttal vezet a bajnokságban a Mercedes előtt, miután mind a 12 eddigi versenyen, valamint mindhárom Sprint-versenyen győzelmet arattak. Ezek közül tíz győzelem Max Verstappennek köszönhető, akinek a villámgyors formája miatt 125 pontos előnye van a pilóták tabellájának élén, és a hollandot szinte lehetetlen megállítani.

A Red Bull után a Mercedes az Aston Martin és a Ferrari küzd a konstruktőri tabella második helyéért, a McLaren pedig az Osztrák Nagydíjon történt frissítéseket követő lenyűgöző formajavulást után csatlakozott ehhez a csatához. Brown a Laola1-nek elismerően ennyit nyilatkozott:

„A Red Bull egy elképesztő csapat. Próbálunk Max közelébe férkőzni, de minden alkalommal, amikor azt hisszük, hogy közel vagyunk, ő elhúz. Lenyűgöző őt látni. A szezon végén a második leggyorsabb csapatnak lenni, a legjobbnak a többiek közül, nagyon elégedetté tenne. Még hosszú az út előttünk, de egyértelműen visszatértünk a játékba.”

A csalódást keltő évkezdet, amikor az MCL60 nem teljesítette a fejlesztési célokat, vezetőségi átszervezéshez vezetett, amely James Key technikai igazgató elbocsátását is eredményezte. Azóta Brown méltatta a wokingi gyárban dolgozók elkötelezettségét, és hozzátette:

„A mostani fellendülés oka elsősorban a gyárban dolgozóknak köszönhető, a tervezéstől a gyártáson át a megbízhatóság javításáig, valamint a pályán és otthon is a stratégáinknak. Rengeteg dolog kiváló összjátéka ez.  Az aerodinamikai fejlesztéseink pompásak lettek, le a kalappal előttük. A versenyzőink most mutatják meg a bennük rejlő lehetőségeket. Korábban is nagyon remek munkát végeztek, de most még meggyőzőbbek lehetnek a továbbfejlesztett autóban. Az első körök Silverstone-ban a csúcspontot jelentették, a pulzusom újra gyorsan felment. Kár, hogy Oscar Piastri nem állhatott a pódiumon.”

Norris a McLarennél maradt, de miért?

Forrás :