fbpx

Két Perezzel a Red Bullnál sokkal nyitottabb lenne a bajnokság

A McLaren Racing főnöke, Zak Brown szerint elég nyílt lenne a küzdelem az F1-es bajnoki címért, ha  a Red Bullnál két olyan pilóta lenne csak, mint Sergio Perez.

A Red Bull és Verstappen 2023-as idénye a csapat és a pilóta szinte teljes dominanciájáról szól, előbbi jelenleg 100 százalékos győzelmi mérleggel rendelkezik, míg utóbbi legutóbb Spában megszerezte szezonbeli tizedik győzelmét. A versenyzők bajnokságában szerzett 125 pontos előnyének köszönhetően minden jel arra mutat, hogy Verstappen zsinórban harmadik F1-es világbajnoki címét szerezheti meg, ami akár már a jövő hónapban, Szingapúrban bekövetkezhet. Eddig szoros viszont a harc vasárnaponként azért a kiváltságért, hogy valaki a hollanddal osztozhasson a dobogón. Olyannyira, hogy Brown úgy gondolja, a bajnokság teljesen más képet mutatna, ha a Red Bull sztárpilótája nem lenne a mezőnyben. Az ESPN-nek beszélt erről:

„Bárhonnan is nézzük, a Red Bull jelenleg mindenkit legyilkol… valójában azonban Max az, aki mindenkit megöl. A Max, Red Bull kombó jelenleg egyszerűen verhetetlen, és Max és a csapat nem hibáznak. Amennyiben két Sergio ülne az autóban, minden tiszteletem, de ez a bajnokság nyitott lenne. Szóval valami egészen különleges dolog van Max és a Red Bull közt.”

A múltban az F1 élén a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari voltak. A 2023-as idényben azonban az Aston Martin hatalmas előrelépése és a McLaren legutóbbi fejlesztései a sportág vezető trióját kvintetté alakította át. Így folytatta Brown:

„Ha kivennénk Maxot, és mindenkit, aki idén második lett, nekik adnánk a győzelmet, akkor egy elég versenyképes, izgalmas bajnokság lenne. Volt egy második helyünk, az Astonnak volt egy második helyezése, a Ferrarinak volt egy második helyezése, a Mercedesnek volt egy második helyezése, és Sergiónak volt egy második helyezése. Öt olyan istálló lenne, amelyik idén futamot nyert volna. Amint mindannyian utolérjük a Red Bullt, azt hiszem, akkor lesz csak igazán komoly játék a Forma-1-ben.”

Perez kitörölheti a szerződésével

Forrás :