fbpx

Ricciardo felvett pár „rossz szokást” a Renault-nál és a McLarennél

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy a Red Bull mérnökeinek ki kellett iktatniuk Daniel Ricciardo pár „rossz szokását”, amit a Milton Keynes-i bázisú csapattól való távolléte alatt vett fel.

Ricciardo a 2018-as szezon végén hagyta ott a Red Bullt, hogy a Renault-hoz csatlakozzon, amelynél két szezonon keresztül versenyzett, majd 2021-ben a McLarenhez igazolt.

2023-ra nem kapott versenyzői ülést, így visszatért a Red Bullhoz tartalékversenyzőként. Mivel azonban a Magyar Nagydíj előtt a Red Bull fiókcsapata, az AlphaTauri megvált Nyck de Vries-től, az ő helyén tudott visszatérni a mezőnybe.

A szezon első felében azonban nagyon sok szimulátoros munkát végzett a Red Bullnak. A csapat pedig úgy ítélte meg, hogy a 34 éves versenyző már nem ugyanaz a versenyző, akit korábban ismertek

„Azt hiszem, sok rossz szokást vett fel” – idézte Hornert a Speedcafe.

„A régi mérnökcsapatából kellettek néhányan, hogy kibogozzák, és nagyon gyorsan, a virtuális világban visszatért oda, ahová vártuk – és a megszokott szintre.”

„Ezután már csak ellenőrizni akartuk ezt a való világban, és a gumiteszt megadta erre a lehetőséget.”

A Pirelli gumiteszten, Silverstone-ban Ricciardo a Red Bull RB19-esével körözött, és eloszlatta a csapat minden aggodalmát.

Ez pedig lehetővé tette számára, hogy Magyarországon visszatérjen a pályára az AlphaTaurival.

„Azt hiszem, az a probléma, hogy amikor olyan autókat vezetsz, amelyek nem a legjobbak, néha kompromisszumot kell kötnöd ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki belőlük” – tette hozzá Horner, kitérve Ricciardo rossz szokásaira.

„Úgy értem, az egész fékezési technikája drámaian megváltozott ahhoz a technikához képest, amit megszoktunk tőle.”

„Megpróbált ragtapaszt ragasztani az autó gyengeségére, hogy működjön. De úgy hiszem, ha egyszer nem ezt kapja, akkor láttad, hogy minden kezd természetesebbé válni.”

Annak ellenére, hogy jó hét hónapig nem versenyzett, Ricciardo jobb fizikai állapotban volt visszatérésekor, mint egy évvel korábban.

„Remek formában van” – mondta a Red Bull Racing főnöke. „Mindig is vigyázott magára.”

„Amikor visszatért, úgy nézett ki, mintha három hónapja nem evett volna. De jó formában van.”

„Jól teljesített 100 körön keresztül, azt hiszem, Silverstone-ban, ami egy fizikailag megterhelő pálya, aztán Magyarországon, a naptár egyik legmegterhelőbb pályáján beugrani és egy olyan etapot teljesíteni, mint amilyet a közepes gumikon tett, rendkívül lenyűgöző volt.”

Megváltoztak Ricciardo szexuális szokásai Berger lányának hatására

Forrás :