fbpx

Günther Steiner beperelné a Haas tulajdonosát, Gene Haast?

Günther Steiner, a Haas F1-es csapatfőnöke állítólag jogi lépéseket fontolgat a csapat alapítója, Gene Haas ellen.

A vita a neves Forma-1-es csapat tulajdonosi jogai körül forog, mivel Steiner azt állítja, hogy nem ismerik el őt résztulajdonosként.

A formula1news.co.uk a BusinessF1 Magazine beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy a Steiner és Gene Haas közötti ellentét egy 2016-os megállapodásból ered, amelyben Steiner azt állítja, hogy jelentős, 50%-os részesedést ígértek neki az F1-es csapatban. Gene Haas azonban cáfolja ezt az állítást.

Mivel a MoneyGram Haas F1 Team jelenlegi értékbecslése 900 millió dollár körül mozog, az állítólagos tulajdonjogi vita jelentős pénzügyi következményekkel jár.

Ha Steiner állítása igaznak bizonyulna, akkor a becslések szerint 450 millió dollárt veszíthetne, ha a csapat eladásáról születne döntés.

Annak ellenére, hogy Steiner állítása szerint pozitív kapcsolatot ápol Gene Haasszal, hangsúlyozza, hogy a Haas F1 Team létrehozásában kulcsszerepet játszott.

Steiner kijelentette: „Úgy gondolom, hogy ez az én szenvedélyes projektem.”

„Én indítottam el ezt a csapatot.”

„Elmentem és találtam egy befektetőt.”

Bár a két fél nyilvánosan elismerte egymás hozzájárulásának jelentőségét, a tulajdonjog kérdése most mégsem egyértelmű.

Az F1-es alakulat értékelése évről évre növekedést mutat, ami mind Günther Steiner, mind a Haas család együttes erőfeszítéseinek köszönhető. A csapat értéke közelít a figyelemre méltó 1 milliárd dolláros értékhez.

A Mirror Sportnak adott exkluzív interjújában Steiner elárulta, hogy a Haas F1 Teamre számos vételi ajánlat érkezett már.

„Minden héten kapunk ajánlatokat, hogy valaki megvásárolná a csapatot. De nem 1 fontért! Most már több százmillióról van szó. Ez most egy jó befektetés és egy jó dolog.”

Egy esetleges eladás következményei miatt Steiner számára érthető módon fontos, hogy gyorsan megoldja a tulajdonosi vitát.

A Haas káromkodó csapatfőnöke az egyik legjobb F1-es könyvet írta meg!

Forrás :