fbpx

A McLaren egykori alkalmazottja elárulta, hogy mennyire is volt csapatjátékos Alonso

A McLaren F1-es istállójának volt trénere a közösségi médiában közzétett posztjában leplezte le Fernando Alonsót a bajtársiasság hiánya miatt.

Gerry Convy 2002 és 2008 között dolgozott a McLarennél, ami egybeesett Alonso egy évnyi munkájával a csapatnál Lewis Hamilton mellett. 2007 drámai év volt, amikor Alonso és Hamilton fej-fej mellett haladtak a világbajnoki címért. A páros közötti harc végül azt jelentette, hogy mindkét pilóta alulmaradt a Ferrari versenyzőjével, Kimi Räikkönennel szemben. A dolgok annyira elmérgesedtek a csapatnál, hogy Alonso a szezon végén úgy döntött, hogy vissza igazol a Renault-hoz. 2007-ben a McLarent 100 millió dollárra büntették és kizárták a konstruktőri világbajnokságból a „Spygate” miatt.

Convy az Instagramon lőtt most Alonsóra, egy képpel a McLaren finnországi csapatépítő tréningjéről, amelyen a spanyol nem vett részt – Hamilton viszont egyértelműen jelen volt. A McLaren korábbi trénere úgy érezte, hogy Alonso távolmaradása „megadta az alaphangot a szezonra”. A posztjában ennyit írt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gerry Convy (@racestrong_onlinecoaching) által megosztott bejegyzés

„HOGYAN NE LEGYÉL CSAPATJÁTÉKOS: ez a McLaren-Mercedes csapatépítő tábor Finnországban 2007-ben ami mindannyiunknak egy új kezdet volt. Sajnos az újonc Fernando Alonso egyszerűen meg se jelent, Lewis Hamilton viszont igen. Ez megadta az alaphangját az idénynek, és a többi már történelem. Senki sem helyezheti magát a csapata vagy a szervezete fölé.”

Alonso előadta a saját verzióját a 2007-es Hungaroringen történt vitatott esetéről Hamiltonnal

Forrás :