fbpx

Félelemben és rettegésben tartja a Ferrari a munkatársait Maranellóban

A korábbi versenyző azt állítja, hogy a Ferrari F1-es alkalmazottait félelemben dolgoztatják Maranellóban.

Marc Surer azt állítja, hogy a Ferrari munkatársai rettegnek, és nem hajlandóak szembeszállni a maranellói vezetéssel, mert félnek, hogy elveszítik az állásukat, és azt állította, hogy a megfélemlítő kultúra megfojtotta a maranellói dolgozók körében az ellenvéleményt és az innovációt. Annak ellenére, hogy kezdetben lendületesen küzdöttek a Red Bull ellen a 2022-es szezon bajnoki címéért, a Ferrari szerencsecsillaga megfordult, és a csapat jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri tabellán a 2023-as idényben. A különbség a bajnoki éllovas Red Bullhoz képest jelentős, 312 pont.

Surer elárulta a Formel1.de-nek, hogy a Ferrari bennfentesei, akik között korábbi munkatársai is vannak, meséltek neki a félelemkeltő kultúrájukról:

„Én mondom, ott mindenki félelemben dolgozik. Nem emelnek kifogásokat, mert félnek attól, hogy elveszítik az állásukat.”

Surer azt állította, hogy ez az olaszokhoz csatlakozó új munkatársakra is igaz, ezért így folytatta a svájci-német:

„Azok a mérnökök, akik először izgatottak és lelkesek, visszafogottá válnak, mert félnek, hogy elveszítik az állásukat. Ez főként az olasz munkatársakra igaz. Természetesen megtiszteltetés a Ferrarinak dolgozni, de az ember nem szeretné veszélyeztetni az állását.”

Ugyan a Ferrari azzal küzd, hogy a tavalyi szezon elvárásainak megfeleljen, Vasseur időt kért, hogy a megfelelő szakembereket hozhassa be, akik rendbe hozzák az Ágaskodó Lovat.

Különleges festéssel tiszteleghet a Le Mans-i siker előtt a Ferrari

Forrás :