fbpx

Coulthard elárulta, miért nem jött össze neki a bajnoki cím

David Coulthard a 90-es évek vége és a 2000-es évek elejének meghatározó versenyzője volt a Forma-1-ben. A skót többször is élcsapatnál versenyzett, számtalan futamot nyert meg, de világbajnoki címet sosem szerzett.

Összesen 13 futamgyőzelmet aratott, több, mint 60 dobogós hellyel és öt világbajnoki dobogóval a háta mögött vonult vissza 2008 végén.

1994-ben Ayrton Senna tragédiája után mutatkozott be a Williams színeiben, ahol 1995 végéig maradt, majd egy másik topcsapathoz, a McLarenhez igazolt, ahol előbb Mika Häkkinent juttatta két bajnoki címhez, majd Kimi Räikkönennel alkottak erős párost, végül a Red Bulltól vonult vissza, amely csapatnál továbbra is aktívan bemutatózik.

2001-ben Michael Schumacher mögött a második helyen végzett a pontversenyben, az áttörés viszont sosem jött el neki.

Coulthard most a Formula for Success podcast vendége volt, ahol arról is mesélt, hogy miért nem jött össze sose neki a világbajnoki trófea.

„Volt pár dolog. Az egyik, hogy elég későn álltam át a bal lábas fékezésre. Amikor Mika és én csapattársak voltunk a McLarennél, akkor már tudtam, hogy a jobb lábas fékezés negatív hatással van a középgyors kanyarokban, mivel, ha jobb lábbal fékezel, akkor teljesen elkell emelned a gázpedálról, fékezel, majd visszateszed. Amikor megbarátkoztam a bal lábas fékezéssel, akkor produkáltam a legerősebb évemet, 2001-ben, amikor Michaellel harcoltam a bajnoki címért, végül második lettem.” – fogalmazott a skót.

„Persze jó lett volna, ha összejön a cím. De vajon megérdemelném, hogy a 15 évem alatt egy kategóriába kerüljek a bajnokokkal. Vannak olyan emberek, akik teljesítménye láttan, csak annyit mondasz, hogy ’wao, ezt meg hogy csinálta?’. Emiatt azt gondolom, hogy nem. Teljesen elégedett vagyok így is a karrieremmel.” – tette hozzá.

Most nem csak Russell dobta le a pólót, avagy így nyaral az F1-es mezőny

Forrás :