fbpx

Kiszáll a McLaren versenyzője, máris hatalmas iránta az érdeklődés más F1-es csapatoknál

Alex Palounak nem áll szándékában betartani szerződését a McLaren IndyCar csapatával. 

Ez derül ki abból az emailből, amelyet Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója küldött a munkatársainak – számolt be róla az AP. Palau korábban még azt közölte Brownnal, hogy maradni kíván, sőt, még fizetésemelést is kapott emiatt. Brown így fogalmaz:

„Jelentős első fizetést fizettünk neki a 2024-es idényre, amellett, hogy több millió dollárt fordítottunk a fejlesztésére a Forma-1-es tesztprogramunkban és a tartalékversenyzői szerepkörében, egy esetleges jövőbeli F1-es vezetéssel. Ez elképesztően kiábrándító, figyelembe véve azt az elkötelezettséget, amit közvetlenül és nyilvánosan is tett nekünk, és az ezen elkötelezettségen alapuló komoly befektetéseinket.”

Még Palou saját menedzsmentje is, amely a legutóbbi McLaren-szerződéséről tárgyalt, elismerte a csalódottságát:

„A Monaco Increase Management keserű csalódással értesült Alex Palou döntéséről, hogy felbontja a McLarennel 2024-re és azutánra szóló érvényes megállapodását. Együtt építettünk ki olyan kapcsolatot, amelyről úgy gondoltuk, hogy túlmutat minden szerződéses kötelezettségen, és amely a 2021-es IndyCar-cím megnyerésében és az F1-es lehetőségekhez vezető út nyomon követésében csúcsosodott ki. Az élet ugyanakkor megy tovább, és minden jót kívánunk Alexnek a jövőbeli eredményeihez.”

Azonban máris próbálnak F1-es ülést találni neki 2024-re. Palau a múlt héten azt állította, hogy egyelőre semmi sincs a pakliban. A szerződése tartalmazott egy záradékot, amely felmenti őt, ha július 1-jéig talál magának egy Forma-1 versenyülést.

Várhatóan szeptembertől, az IndyCar-szezon végétől a McLaren F1 tesztpilótája lesz. Palou a 2023-as IndyCar bajnoki címre hajt, 84 pontos előnnyel Josef Newgarden előtt. Tavaly Palou viselkedése egyszer már nagy port kavart. A Chip Ganassi Racing szerződéses záradékkal rendelkezett a megszerzésére, de a pilóta nyilvánosan elutasította őket. Ehelyett a McLarenhez igazolt, akik a közösségi médián keresztül egy sokkoló poszttal csatlakoztak az érkezését bejelentő szappanoperához.

Egy évvel később pedig máris távozni készül.

Többek között az AlphaTauri is Palou iránt érdeklődik? De Vries izgulhat

Forrás :