fbpx

Schumacher megtehette a Mercedesnél azt, amit a Haas nem engedett meg neki

Mick Schumacher az édesapja 2011-es Mercedes W02-esével ámulatba ejtette a goodwoodi közönséget a brit himnusz csodálatosan kidolgozott, motorra átírt változatával.

A német jelenleg a Mercedes tartalékosa, és arra törekszik, hogy 2024-ben és azt követően is visszakerüljön a rajtrácsra. Schumacher show-t adott a közönségnek, kipörgette a kerekeket, fánkozott és még a nemzeti himnuszt is előadta, miközben a W02-est a végsőkig hajszolta, a Mercedes által közzétett új belső kamerás felvételeken pedig hallható, ahogy a „God Save the King” dallamára pörgette a fordulatszámot.

Apja előtt tisztelegve egy különleges bukósisakot is viselt, amely hasonlított arra, amelyet Michael is viselt a Mercedesnél töltött időszakában.

A 24 éves korábbi Haas-pilótának ugyanakkor volt szerencséje vezetni a remek W12-est, amellyel a Mercedes 2021-ben zsinórban nyolcadik konstruktőri címét szerezte meg. Bár idén főként a szimulátorban töltött időre korlátozódott, júniusban Barcelonában tesztelhette a W14-est, ami élesen tartja őt arra az esetre, ha George Russell vagy Lewis Hamilton helyett kellene beugrania.

Schumacher most már három több különböző autóját vezethette édesapja karrierjének három különböző korszakaiból, többek között a Ferrari F2004-es csúcsjárgányt 2019-ben Hockenheimben, 2020-ban pedig Mugellóban.

Sajnos nem valószínű, hogy a brit himnusz felprogramozható a jelenlegi Forma-1-es autókra, de a német reméli, hogy minél előbb újra egy másik autó volánja mögött ülhet.

Ez az F1-es autó dönti meg a tavalyi autóeladási rekordot?

Forrás :