fbpx

Meglepő helyen folytatja De Vries a karrierjét

Nyck de Vries elárulta, hogy miután az idény közben elbocsátották az AlphaTauritól és búcsúznia kellett az F1-es versenyülésétől, a Harvardon tervezi megkezdeni a tanulmányait.

A holland mindössze 10 futamot bírt ki a faenzai székhelyű alakulatnál, miután a szezonnyitó tesztek után a Williams újoncával, Logan Sargeant-tel együtt ő volt az egyike azon két versenyzőnek, akik nem értek be egyszer sem pontszerző helyekre. A Red Bull döntése, hogy visszahozza Daniel Ricciardót a mezőnybe, de Vries F1-es reményeit meghiúsították – pedig az F2-es és Formula E világbajnok 27 éves koráig várt az áttörési lehetőségre.

A RacingNews365-nek az új Gran Turismo film hollandiai premierjén nyilatkozott, és amikor arról kérdezték, hogy a Magyar Nagydíj előtt nehezen viselte-e a kirúgását, de Vries így felelt:

„Valójában nem, mert rengeteg támogatást kaptam, és tulajdonképpen nagyon természetesen ment. Sokat golfozom azóta.”

Bár a Forma-1-ben eltöltött rövid idő után nem fog sietni a visszatéréssel a versenyzéshez, a Formula E-ben és a hosszú távú versenyzésben szerzett tapasztalatai valószínűleg megkedveltetik majd de Vries-t az új projektekben. Ugyanakkor a következő közvetlen lépéseit felfedte:

„Soha életemben nem tanultam, sőt, be sem fejeztem a középiskolát. Azonban szeptembertől felveszek egy kurzust a Harvardon. Tárgyalás és Irányítás lesz az, amibe egy kicsit beletanulok. Inkább csak azért, mert most, hogy van némi időm és érdeklődésem más dolgokat is tanulni, egyszerűen tetszik.”

Rendkívül érett és hasznos döntést hozott Nicholas Latifi!

Forrás :