fbpx

F1-es pályát akart stadionja köré a ma már Premier League-ben szereplő csapat egykori elnöke

Sajtóinformációk szerint a frissen a Premier League-be feljutott Luton Town angol labdarúgócsapat egy Forma-1-es pályát szeretett volna építeni a stadionja köré, amelyet jelenleg felújítanak.

A Premier League-be való feljutást követően a Luton kénytelen volt változtatásokat végrehajtani a Kenilworth Road-i stadionján, hogy megfeleljen a Premier League stadionszabályzatának. Ennek következtében a csapat Burnley elleni első hazai mérkőzését el is halasztották, mivel a munkálatok még nem fejeződtek be.

Ha azonban a korábbi elnök, John Gurney a maga útját járta volna, akkor nem sok munkára lett volna szükség az idei szezon előtt. Gurney ellentmondásos módon 2003-ban mindössze 55 napig töltötte be a Luton elnöki posztját, és ez idő alatt mindent megpróbált megváltoztatni a klubnál, amit elképesztő módon mindössze 4 fontért vásárolt meg.

Álmai között szerepelt egy 70 000 férőhelyes multisport-stadion kialakítása a csapat számára, valamint egy cölöpökre szerelt, kivehető pálya, hogy a klub NFL- és NBA-mérkőzéseknek is otthont adhasson.

Állítólag Gurney ambiciózus tervei között szerepelt egy Forma-1-es pálya is…

…hasonlóan ahhoz, amit a miami Hard Rock Stadion körül alakítottak ki, ahol most a Miami Nagydíjat szokták rendezni.

Gurney azt tervezte, hogy a rajt-cél egyenest a stadionon belül alakítják ki, és úgy gondolta, hogy egy nagydíj megrendezése évi 200 fontot hozna a klubnak.

Emellett fontolgatta a klub és a Wimbledon egyesítését is.

Miután kirúgta a népszerű menedzsert, Joe Kinneart, a helyzet odáig fajult, hogy a szurkolók a mérkőzések bojkottjával fenyegetőztek, ha Gurney marad.

„John Gurney-t még a Bedford Rugby Clubnál töltött napjaiból ismertük, ami nem volt egy boldog időszak számukra” – mondta a BBC kommentátora, Simon Oxley a FourFourTwo-nak. „Voltak figyelmeztető jelek, amint belépett az ajtón.”

Komikus módon Gurney szavazást rendezett arról, hogy a szurkolók kit szeretnének Kinnear helyére; ehhez azonban emelt díjas telefonszámokat kellett hívniuk. Ráaásul a szavazó szurkolók 82%-a Kinnear mellett tette le a voksát. Nem meglepő módon Gurney azonban nem foglalkozott a szavazás eredményével.

Az IndyCar nem nézte jó szemmel az F1-es Miami Nagydíj „lopását”

Forrás :