fbpx

Yuki Tsunoda szemét szinte kiütötte a saját edzője

Yuki Tsunoda idén Daniel Ricciardo korábbi teljesítményedzőjével, Michael Italianoval dolgozik együtt, egy olyan megállapodás keretében, amely jóval azelőtt kezdődött, hogy az ausztrál visszatért volna az F1-be, épp Tsunoda csapattársaként. 

Michael Italiano felidézte, hogy attól tartott kirúgják, miután órákkal az idei Forma-1-es szezon első versenyhétvégéje előtt egy golflabdával szemen ütötte Yuki Tsunodát. Persze nem direkt. Erről a Pitstop Podcastnak mesélt.

„Ez volt az első alkalom, amikor tényleg azt gondoltam, hogy elveszíthetem az állásomat, egészen addig a pillanatig viszonylag biztonságban éreztem magam!” – mondta. „Az előszezon jól ment, teszteltünk Olaszországban, minden nagyon jónak tűnt, Yuki szuper formában volt. Bahreinbe érkeztünk az első futamra… Eljött a péntek, írtam neki egy sms-t, és azt mondtam: ‘Király. Csináljuk meg a mobilitás tréninget’.”

„Kimentünk, kitekertük a szőnyegeket, volt egy golflabdám, és a golflabdával görgettük ki a talpunkat, hogy ellazítsuk a lábunkat. Szóval ő a lábát görgette, nekem pedig van egy habhengerem, amivel a hátamat görgetem. Aztán megragadta a golflabdát, és a sípcsontomra dobta.”

„Nyilvánvalóan fájt. Kuncogott, mert tudod, jó dolog, hogy én és Yuki elég sokat viccelődünk egymással. Szóval elengedtem. Aztán fogta a habhengerét és elkezdte görgetni a hátát. Szóval felkaptam a golflabdát, és ahogy mentem, egyszerűen eldobtam a golflabdát.”

„Nem is figyeltem, és azt gondoltam, hogy csak úgy eldobom, és valószínűleg sípcsonton találja vagy ilyesmi. Eldobtam, miközben ő pedig a hátát görgette. És egyenesen a szemét találta el. A jobb szemét. És még a pukkanást is hallottam, tisztán találta el. A golflabdák kemények, és ez egy tisztességes ütés volt.”

„Fájdalmában forgolódott, a szemét fogta. Pánikba estem, úgyhogy elrohantam jégért, és visszajöttem. És azt mondtam: ‘Haver, csak tedd ezt az arcodra. Annyira sajnálom’. Hogy őszinte legyek. Vártam, hogy teljesen széttépjen. Azt hiszem, annyira fájt neki, hogy azért nem tette.”

Soha életemben nem kértem még ennyire bocsánatot.

Miután megérkezett a paddockba a leharcolt versenyzővel, Italiano mindent megtett azért, hogy a csapatban senki ne aggódjon túlságosan az esetleges sérülés miatt.

De, ahogyan azt a továbbiakban leírta, az erőfeszítései ellenére sem ment minden jól.

„Egyenesen az orvoshoz rohantam” – mondta Italiano. „Azt mondtam: ‘Szemcseppek kellenek, ezt tettem’. Erre az orvos: ‘Te idióta.’ Elmentem a szerelőkhöz [és azt mondtam], hogy ‘Ne mondjanak semmit Yukinak a szeméről’. Szó szerint az első ember, aki besétált a szobánkba – nem mondtam el a marketing csapatnak – szóval a marketing csapat sétált be, ‘Ó, Istenem, mi történt a szemeddel?’

„És Yuki, láttam rajta, hogy frusztrált volt, hogy ‘Mit tettetek velem?’. Szerencsére jól volt. Használtunk néhány szemcseppet. A szeme sajnos még körülbelül 10 napig fájt utána, úgyhogy nagyon kellett rá figyelnünk.”

„De hé, nem vesztettem el az állásomat, és a többi már történelem. Tulajdonképpen elég jó versenyünk volt. Szóval igen, azt hiszem, a 11. helyen végeztünk. Szerencsére, mert úgy voltam vele, hogy ha rossz versenyünk lesz, akkor egyértelműen engem hibáztatnak, 100%-ban. De igen, csak egy furcsa baleset volt, ahol konkrétan megsérült a versenyzőm egy versenyhétvége előtt, ami nem ideális.”

De Vries ledöbbent: Ez lenne Tsunoda utolsó kívánsága halála előtt

Forrás :