fbpx

Vettelnek esze ágában sincs így folytatni a versenyzői karrierjét

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel cáfolta, hogy tárgyalna arról, hogy visszatérjen a versenyzéshez.

Vettel a 2022-es idénye végén távozott az F1-es mezőnyből, és ezzel leengedte a függönyt az autóversenyzés egyik legsikeresebb karrierje előtt. Nemrég felröppentek olyan pletykák, hogy visszatérhet egy versenyülésbe a Formula E-ben, a tisztán elektromos hajtású kategóriában, amely most fejezte be kilencedik szezonját. Az ABT Cupra csapatfőnöke, Thomas Biermaier ugyanis azt mondta, hogy a jövő évi versenyzői között olyan személyt szeretne, aki „sokat törődik a környezettel és sokat foglalkozik a fenntarthatósággal”. Biermaier hozzátette, hogy ő egy „korábbi versenyző” lenne, és „talán” az ülés „Svájcba kerül”. Ez a találgatás odáig vezetett, hogy Vettelre gondoltak sokan, tekintve, hogy a 36 éves versenyző a környezettudatosság mellett szállt síkra, és hogy ő is Svájcban él. Vettel azonban tagadta a motorsport.com spanyol kiadásában, hogy ő lenne a kiválasztott:

„Nem tárgyalok arról, hogy a Formula E-ben induljak az ABT Cuprával vagy bármely másik istállóval. Szavakat adtak a számba, de szeretném tisztázni, hogy jelenleg nem fontolgatom a visszatérést az autósportba.”

Nem ez az első alkalom, hogy Vettelt kapcsolatba hozzák a Formula E-ben való vezetéssel, az alapító Alejandro Agag az év elején azt nyilatkozta, hogy tárgyalt a német pilótával:

„Megpróbáltam meggyőzni Sebastiant, hogy igazoljon a Formula E-be, de elfoglalt, és úgy hallottam, hogy van egy jövőbeli munkája, amit már meg is kapott. Igen elkötelezett a fenntarthatóság mellett, nagyon elhivatott sok olyan érték mellett, amelyeket mi is osztunk. Nem voltunk a megfelelő helyen és időben ehhez!”

Marko szerint Vettel a klímapolitikája miatt nem tér vissza már az F1-be

Forrás :