fbpx

Perez kitörölheti a szerződésével

A tapasztalt holland autóversenyző, Tom Coronel figyelmeztette Sergio Perezt a Red Bull-lal kötött jelenlegi szerződésével kapcsolatban.

A mexikói pilóta annak ellenére, hogy az idén az első négy futamából kettőt megnyert, nehezen tartja a lépést csapattársával, Max Verstappennel. A csapatfőnök, Christian Horner tagadta azt az elképzelést, hogy esetleg leváltanák, mert Pereznek a következő szezonra is szerződése van a csapatnál. A Red Bull azonban híres a megdöbbentő döntéseiről, és az AlphaTaurihoz csere is szóba jöhet.

Coronel most pedig figyelmeztette Perezt a RacingNews365.com-on keresztül, hogy a szerződése nem tarthat sokáig, ha nem tud hamarosan valamennyire formában maradni:

„Az egész Forma-1-ben egy szerződés annyit ér, mint egy vécépapír. A legtöbb pénzt abban a pillanatban keresik, amikor a szerződéseket felbontják; ezt már láthattuk korábbi versenyzők esetében. „Most már búcsúzhatunk? Oké, de akkor ez 20 millió pluszba kerül, ráadásképp.” Aztán lehet tovább haladni. Mindannyian tudjuk, hogy mi fog történni Perezzel. Ugyan már, ezt pontosan tudjuk, teljesen világos! Helmut Marko már egy nagyon erős másodszámú pilótát keres. Verstappen eddigi legszuperebb csapattársa? Az Daniel Ricciardo volt. Pereznek egyszerűen nincs meg a folyamatossága. Egy vízhordó, de ezzel nincs is semmi baj.”

A Belga Nagydíjon mutatott jobb teljesítmény rövid távon segíthetett a mexikóinak, de ha Ricciardo vagy Yuki Tsunoda a szezon második felében oda tud pirítani az AlphaTaurival, akkor aggódni kell Perez helye miatt 2024 után.

Marko felhúzta magát a Perez fizetéscsökkentéses pletykákon

Forrás :