fbpx

71 éve nem volt példa ilyenre a Forma-1-ben! Norris, Russell és Hamilton lehet a megmentő

A Red Bull továbbra is uralja az F1-es mezőnyt, Max Verstappen pedig zsinórban harmadik világbajnoki címe felé tart.

A Red Bull ezzel jó úton halad afelé, hogy megdöntse az 1952 óta fennálló rekordot, aminek a britek nem fognak örülni. Az elmúlt 71 F1-es mindegyike során legalább egyszer elhangzott a brit himnusz a dobogós ceremónia alatt, vagyis legalább egyszer nyert brit versenyző a szezonok során. De erre 2023-ban eddig még nem volt példa.

A jelenlegi dobogós ceremóniák keretében a győztes konstruktőr és a győztes versenyző himnuszát is lejátsszák, idén azonban ez a holland és osztrák himnuszokra korlátozódik Verstappen és a Red Bull miatt. Illetve év elején kétszer szólt Péreznek a mexikói himnusz.

Hogy a „hagyomány” ne szakadjon meg az F1-ben, Lando Norrisnak, George Russellnek, vagy Lewis Hamiltonnak be kellene gyűjtenie idén egy győzelmet. Vagy ha a csapatokat vesszük számításba, akkor a McLaren, az Aston Martin és a Willams jöhet szóba.

A McLaren és a Mercedes is fejlődni látszik, így van rá esély, hogy legalább egyiküknek ez összejöhet ez idén. Ehhez azonban jó eséllyel arra is szükség lenne, hogy Verstappen valami oknál fogva kiessen egy versenyen.

6 meglepő eset, mikor nem az lett az F1-es bajnok, aki a nyári szünetben az élen állt!