fbpx

Leclerc semmit se írt még alá, nem is tárgyaltak a szerződéséről

Charles Leclerc tagadta azokat a híreket, amelyek szerint már aláírta a szerződéshosszabbítást, amely szerint legalább 2026-ig marad a Ferrarinál.

A pletykák annak ellenére érkeztek, hogy párhuzamosan olyan hírek is keringenek, melyek szerint a 25 éves monacói elveszíti motivációját a Scuderia folyamatos teljesítmény- és működési nehézségei közepette. Leclerc most a Corriere dello Sportnak tisztázott:

„Legyek bármilyen helyzetben is, motivációt keresek, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki abból, amink van. Jelenleg az autó olyan, amilyen, és sajnos csodák sincsenek. De ez az a pont, ahol erőt kell találni a folytatáshoz. A szezon elején szinte egyből vissza kellett vennünk az elvárásainkból, mert az autó nem volt azon a szinten, amire számítottunk. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, miképp kell javulnunk.”

Leclerc Ferrarinál maradásának kulcsa lehet az új, 2023-as csapatfőnökkel, Frederic Vasseurrel ismert szoros kapcsolata:

„Igen, a Ferrari iránti szeretet mellett, ami mindig is megvolt és megmarad, sok mindenben egyetértünk Freddel, és ezek közül sok a jövőre vonatkozó tervekhez kapcsolódik. Osztozom ebben, és tudom, hogy mi jön, és van hitem.”

Ennek ellenére az elmúlt hónapokban szenzációs távozással a maranellói csapattól.hozták kapcsolatba a nevét, amire így reagált:
„A pletykák, amelyek más csapatnál láttatnak, csak azt jelentik, hogy jól végzem a munkámat. De közömbös vagyok ezekkel kapcsolatban, mert tudom, mit akarok. Még mindig nem tudom, mit vár tőlem a Ferrari. A szerződésről szóló tárgyalások még el sem kezdődtek, de számomra minden világos. Szeretem a Ferrarit és velük akarok nyerni. A prioritásom ez.”

Egy Leclerc szerződéshosszabbítás egyértelműen csak tollvonás lenne Vasseurnek is, aki megpróbálja leutánozni francia kollégája, Jean Todt elképesztő sikereit. Nevetve váleményezte elődjét:

„Jean remekül túl is élte és jól fejlesztette ezt a csapatot. Azt hiszem, Jeannak csak túlélni volt nehéz azt a hét évet 1993 és 2000 között, mint aztán újra és újra bajnoki címeket nyerni.”

Akkora fizetést kap Leclerc az új szerződésében, hogy annyiért te is maradnál, legyen bármilyen is a Ferrari

Forrás :