fbpx

Montoya kiakadt: Már 95%-ban kész volt a Kolumbiai Nagydíj helyszíne, amikor…

A Forma-1 nagyon közel állt ahhoz, hogy először rendezzen futamot Kolumbiában, és legyen Kolumbiai Nagydíj, mielőtt Madrid utcai futamot javasolt a spanyol fővárosban.

Kolumbia legismertebb motorsport-ikonja, Juan Pablo Montoya segítette az F1 hazájában történő megjelenését, de egy-két aláírás végül nem érkezett meg. A 2025-ös versenynaptárba való bekerüléshez szükséges lendület most Madridban van, de a második dél-amerikai futam reményei nem csorbultak. A hétszeres F1-es futamgyőztes és motorsport-legenda még Barranquillába is elment, ahol a futamot rendezték volna, és majdnem sikerült az üzlet. Montoya a Semana TV-nek beszélt erről:

„Körülbelül nyolc hónappal ezelőtt 95 százalékban kész volt minden, de valaki elrontott valamit, és nem tudom, mit. Mégis lehet, hogy a jövőben lesz valami. Elmentem az F1-es embereivel Barranquillába, megnéztük az elrendezést. Minden készen állt, az aláírás hiányzott, és készen voltak az aláírásra. Talán majd 2028-ban. Aztán Madridnak adták a versenyt”.

Montoya fia, Sebastian Montoya jelenleg az egyetlen kolumbiai az F1-es utánpótlás-sorozatban, a Red Bull akadémia zászlaja alatt Formula 3-as versenyzőként. Kolumbia büszke motorsportos ország, hiszen a hétvégén láthatták az első kétkerekű nagydíj győztesüket, amikor David Alonso megnyerte a Moto3-as futamot Silverstone-ban.

Shakira, zene, Forma-1 – páros interjú Juan Pablo Montoyával és fiával

Forrás :