fbpx

Ezek az F1-es pilóták nyernének Max autójával Montoya szerint

Akár hét-nyolc olyan versenyző lenne, aki Max Verstappen Red Bulljának a volánjánál is világbajnok lehetne.

Ez a véleménye a korábbi Forma-1-es pilótának, Juan Pablo Montoyának, akit a holland Verstappen idei totális dominanciájáról kérdeztek – többek között saját csapattársa, Sergio Perez felett. A korábbi F1-es csapattulajdonos és főnök, Gian Carlo Minardi is hasonlóan látja ezt, és ezt el is mondta a La Repubblicának:

„Belgiumban 22 másodpercet vert Perezre, aki ugyanolyan autóval versenyez. Simán veri Checót, ahogy az összes többi szerencsétlennel is tette, akik az ő csapatában találták magukat. Igen, a Red Bull pokolian erős, de az ő vezetési képessége teszi verhetetlenné, Ott van ő, aztán a többiek, akik osztoznak a lepattanókon. Ha Max nem létezne, az F1-ben sokkal kiegyensúlyozottabb és látványosabb harc lenne.”

A kolumbiai Montoya azonban kevésbé van meggyőződve arról, hogy Verstappen jelenleg dominánsabb lenne, mint Lewis Hamilton volt a Mercedes legutóbbi uralma alatt. A kolumbiai 47 éves pilóta, aki F1-es pályafutása során 7 futamot nyert, a Semana hetilapnak nyilatkozott:

„Jelenleg Max igen jó munkát végez. Ugyanolyan legyőzhetetlennek tűnik, mint amikor Hamilton megnyert mindent. Ez a realitás. Max elképesztően jó versenyző, de ő ül a legjobb autóban. A sebessége most semmivel sem jobb, mint két éve. Feltehetően ugyanolyan. Az autója az, ami sokkal jobb lett. Amennyiben kivesszük Maxot abból az autóból, hét vagy nyolc olyan pilóta van, aki világbajnok lehetne azzal a technikával. Ha ő nem ülne benne, Checo, Hamilton, Sainz, Leclerc, Norris – ők is világbajnokok lennének. A motorsportban minden az időzítésről szól, ezekkel a szabályokkal a Red Bullé a legjobb versenyautó. Ha aztán hirtelen megváltoznak a szabályok, lehet, hogy már nem lesz az.”

Montoya azonban megmosolyogta a hétszeres világbajnok Hamilton legutóbbi felvetését, miszerint az F1-nek valóban változtatnia kellene a szabályokon, hogy megszűnjön a jelenlegi egyoldalú dominancia:

„Mekkora csávó már! Panaszkodik, amikor nem nyer, de amikor nyert, azt mondta, hogy az autója nincs előnyben. Pedig a Mercedes előnye ugyanilyen nagy volt. Nem akarom azt sugallni, hogy Hamilton nem jó – ő egy kiváló versenyző. De ennek a sportágnak az a realitása, hogy a legjobb autóban kell ülnöd.”

Végezetül Montoya hozzátette, hogy „fogalma sincs” egykori riválisa, Michael Schumacher egészségi állapotáról – és elmondta, hogy Michael testvére, Ralf volt a legpocsékabb csapattársa pályafutása során:

„Ez volt a legrosszabb viszony, mert nem volt kapcsolat. Ma már nevetünk rajta, és beszélünk róla, de akkoriban mókás volt.”

Shakira, zene, Forma-1 – páros interjú Juan Pablo Montoyával és fiával

Forrás :