fbpx

3+1 autóversenyző, akik macskákkal is megosztják otthonukat

Tudtad? Augusztus 8 a nemzetközi macskanap. A napot a Nemzetközi Állatjóléti Alap hirdette meg, és világszerte különböző állatvédő szervezetek koordinálják.

A macska az egyik legnépszerűbb háziállat, ráadásul olyan háziállat, melyet az ember nem használnak semmiféle munkára vagy gazdasági célra. Az öntörvényű, gyakran flegmának tartott állat meglehetősen szoros kapcsolatot tud kialakítani az emberrel, ha a szeretet és tisztelet kölcsönös köztük.

Jó példa erre pár autóversenyző is, akik imádják a macskákat.

Kezdjük mindjárt a Forma-1 regnáló világbajnokával, Max Verstappennel, aki két bengáli cica gazdája, akik a Jimmy és Sassy névre hallgatnak. Bár egyik streamjében azzal viccelődött, hogy át kellene nevezni őket Lewisra és Totóra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KELLY PIQUET (@kellypiquet) által megosztott bejegyzés

 

A többszázezer forintba kerülő bengáliknál maradva jön a képbe Jean-Eric Vergne, akinek szintén ilyen cicája van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JEV (@jeanericvergne) által megosztott bejegyzés

 

Akinek több macskája – és megannyi más háziállata van – az pedig nem más, mint Alexander Albon. Az Albon-család állatainak külön Instagram profilja is van. A legnagyobb kedvenc pedig az alább látható Horsey cica. Alex nemrégiben egy rajongótól kapott is egy horgolt Horsey-t.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Albon Pets (@albon_pets) által megosztott bejegyzés

 

És természetesen ebből a listából nem maradhat ki Kiss Norbi négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző sem, aki kedvesével, Mártival három mentett cica, Marlenka, Yukiko és Füsti gazdái.
Norbi mindemellett a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, mely alapítvánnyal sokat tesznek a kóbor cicák megmentéséért és örökbeadásáért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Norbert Kiss (@drivernorbi) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marlenka&Yukiko&Smoky (@marlenka_yukiko) által megosztott bejegyzés

 

A ráadás pedig nem egy versenyző, hanem egy versenypálya. Az imolai pályának ugyanis van egy cicája, aki a Formulino névre hallgat. 😀

Mindenkit megnyugtatunk, Formulino, az imolai pálya cicája, JÓL VAN!