fbpx

Mikor rakja ki az apja Strollt az Aston Martinból? Vagy megy magától?

Lance Stroll hamarosan a Forma-1-es mezőnyből való távozás mellett dönthet, mert elveszti motivációját – véli David Croft kommentátor.

Stroll jelenleg a hetedik F1-es szezonját teljesíti, és az Aston Martin F1-es csapatánál versenyez, amely az édesapja, Lawrence tulajdonában van.

Jelenleg azonban jócskán elmarad csapattársától, Fernando Alonsotól. Alonso ráadásul idén eddig hat dobogós helyezést szerzett, míg Stroll még egyetlen top 3-as helyezést sem tudott elérni.

Strollt a 2023-as év elején még dicsérték, amiért mindössze néhány nappal kézsérülése után már versenyzett Bahreinben. Pár verseny elteltével azonban lemaradását már nem lehetett a kezére fogni.

„Azt a Lance Strollt szeretném viszontlátni, aki Bahreinben felbukkant, mert szerintem egy kicsit elvesztette a fonalat” – mondta Croft a Sky Sports F1 podcastjának.

„Szerintem elvesztette a motivációját, és bármi is történt, Lance most nem tűnik olyan lelkesnek, mint a szezon elején.”

„Csodálkozom, ő az egyetlen olyan versenyző a rajtrácson, akiről azt mondhatjuk: ‘Addig garantált az állásod, amíg az apád ott van’, és valójában soha nem beszéltünk Lance Stroll szerződéséről.”
Valóban, mióta Stroll az apja által tulajdonolt csapatnál versenyez, egyszerűen magától értetődő a versenyzői helye. Sosincs szó szerződésről, szerződéshosszabbításról.

Croft azonban úgy véli, hogy Stroll a közeljövőben máshol keres majd kihívást, és távozik az F1-es mezőnyből.

„Soha nem képzeltük el a jövőjét máshol, de van egy olyan érzésem, hogy körülbelül másfél év múlva Lance Stroll már utoljára fog versenyezni a Forma-1-ben. Majd elmegy, hogy valami mást csináljon” – tette hozzá.

„Mert szerintem kezd elveszíteni a varázsát. Nem hiszem, hogy a Forma-1 volt az a sport, amibe fiatalabb korában bele akart vágni.”

„Úgy értem, fiatalabb korában hatalmas tenisztehetség volt, akkoriban Kanada egyik legjobb fiatalja, és azon tűnődöm, hogy talán elmegy-e, és talál-e valami olyat, ami jobban kielégíti és több izgalmat hoz számára.”

„Nem azt mondom, hogy nem élvezi a Forma-1-es versenyzést. Azt hiszem, vannak pillanatok, amikor igen, de néha ránézek és azt gondolom: ‘Valami mást szeretnél csinálni, nem igaz?’

„És azt hiszem, az apja elnökként is fel fogja ismerni, hogy ez egy üzlet, és szüksége van két versenyzőre. Szóval, ha nem hozza az eredményeket, akkor szerintem könnyű döntés születik.”

Leclerc lehet az opció Lance Stroll helyére?

Forrás :