fbpx

Inkább veszítek, mintsem csaljak – mondta a Mercedes csapatfőnöke

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég arról beszélt, hogy a Forma-1-ben fontos a becsületes és tisztességes győzelem.

Wolff úgy véli, hogy a győzelemnek nem bármilyen módon, hanem a megfelelő, és megérdemelt módon kell megszületnie. A Desert Island Discs című műsorban kijelentette, hogy a világon mostanában megfigyelhető az „alázat hiánya”, ami ellentétes az ő és a csapata értékeivel.

„Egy olyan korban, amikor annyi szörnyű dolog történik a tisztesség vagy az őszinteség hiánya miatt, vagy egyszerűen csak az alázat hiánya miatt… Szerintem ez teljesen ellentétes a csapat értékeivel, és ezért inkább veszítek el egy bajnokságot, minthogy csaljak” – mondta Wolff.

A Mercedes 2014-től a rajtrács domináns csapata volt. Megnyerték az összes egyéni világbajnoki címet 2020-ig, a konstruktőri bajnokságot pedig 2021-ig.

A 2022-es szezontól azonban kicsit megváltozott a helyzet a brackley-i székhelyű alakulat számára. Gyakran a második, és néha csak a harmadik leggyorsabb csapatként szerepeltek. A Mercedes legutóbb a 2022-es brazíliai versenyen George Russell révén aratott győzelmet, és ez volt az egyetlen győzelmük az egész szezonban.

A Mercedes jelenleg a második helyen áll a konstruktőri bajnokságban, míg versenyzői, Lewis Hamilton és George Russell a negyedik, valamint a hatodik helyen állnak az egyéni pontversenyben.

Wolff elképesztően töri magát a sikerért – máris lesérült az F1 nyári szünete elején

Forrás :