fbpx

Horner nem aggódik amiatt, hogy Marko túl kemény és elriasztja a versenyzőket az F1-től

Christian Horner úgy gondolja, hogy a Red Bull junior pilótaprogramjának gyilkos jellege nem riasztja el a versenyzőket attól, hogy csatlakozzanak hozzájuk a Forma-1-ben.

Az elmúlt öt évben a csapat több versenyzőt is kirúgott vagy lefokozott, köztük Daniil Kvyatot, Pierre Gaslyt, Alex Albont, legutóbb pedig Nyck de Vries-t. Az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko arról ismert, hogy keményen bánik a versenyzőkkel, de Horner úgy érzi, hogy ez a hozzáállás nem befolyásolja a képességüket, hogy a jövő lehetséges sztár tehetségeit vonzzák. Így nyilatkozott:

„A Red Bull több versenyzőt vásárolt a királykategóriába, mint bármely más alakulat, és már több világbajnokot is mi neveltünk. Természetesen a program rendkívül igényes, de hát a Forma-1 is az.”

A Red Bull csapatfőnöke közismert, hogy nem értett egyet Markóval De Vries kinevezésével kapcsolatban az AlphaTuarinál. A távozó csapatfőnök, Franz Tost úgy vélte, hogy a holland nem eléggé felkészült a váltáshoz, annak ellenére, hogy tavaly Monzában lenyűgözte a Williamsszel történt bemutatkozása. Ennek ellenére Horner úgy érzi, De Vries elbocsátása része annak a nyomásnak, ami újoncként a száguldó cirkuszban való versenyzéssel jár. Így magyarázta:

„A gond az, hogy ha vársz egy vagy két versenyt, mi lesz a különbség? Önző szemszögből nézve, Nyck nem lett volna a Red Bull Racing versenyzője 2025-ben. Inkább egy olyan pilótát indítana az AlphaTauri, aki hosszabb távon is érdekes lehet nekik.”

Máris itt az első csapat, amely érdeklődik De Vries iránt

Forrás :