fbpx

Egyszerűen képtelenség, amit Sergio Pérez szponzora állít

Peter Windsor F1-es szakértő visszautasította Sergio Pérez szponzorának állításait, miszerint a mexikói autója más, mint ami Max Verstappen alatt van.

A belgiumi futam után, ahol Verstappen a hatodik helyről rajtolva állt az élre és uralta az egész mezőnyt, még látványosabb volt a két versenyző közti különbség.

A futam miatt Pérez egyik fő támogatója hangot adott véleményének, mi szerint szabálytalanság van a dologban. Carlos Slim veje, Artura Elias Ayub egy mexikói műsorban azt állította, hogy a két pilóta különböző autót vezetett.

Pérez szponzorának panaszaira reagálva Peter Windsor teljesen nevetségesnek találta az állításokat. YouTube-csatornáján azt mondta, hogy egyetlen csapat sem próbálná szándékosan szabotálni versenyzője eredményét.

„Egyik [állítás] sem valós, és még ha valós is lenne, nos, még ha meg is akarnánk próbálni megérteni a nézőpontot, hogy hol… fogalmazzunk úgy, hol és hogyan szórakoznak valójában Checo autójával?”

„Nyilvánvalóan azt hiszik [a kétkedők], hogy régi alkatrészeket adnak neki, és az autó túlsúlyos. De igazából ennyi, nem hiszem, hogy ennél többre tudnának gondolni.”

Semmi értelme

Peter Windsor úgy vélte, hogy a Red Bull inkább azt szeretné, ha Sergio Pérez ott lenne a közvetlen élmezőnyben arra az esetre, ha esetleg megbízhatósági problémák adódnának Verstappen autójával.

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem” – mondta Windsor.

„A Red Bull koncepciója szerint, a versenyzőivel, tudja azt is hogy Maxnak bármelyik pillanatban, bármelyik versenyen problémája lehet, mert ilyen a Forma-1, és akkor azt akarják, hogy a másik autójuk nyerje meg a versenyt, ha lehetséges. Az a feltevés, hogy a Red Bull szándékosan nehezebbé teszi Checo autóját, vagy olyan régi alkatrészeket szerel be, amelyek el fognak törni, vagy ilyesmi, egyszerűen nevetséges.”

„Dolgoztam a Forma-1-ben a Ferrarinál és a Williamsnél, és most már elmondhatom, hogy a világon semmi esetre sem lehetséges, hogy valaha is szándékosan veszélyeztetnéd egy autód teljesítményét.”

A rossz sajtóval való szembenézés Mexikóban pontosan az, amire a Red Bull nem gondolt, amikor a csapat Sergio Pérezt választotta Max Verstappen csapattársának. Ha ezt a faktort is hozzávesszük Pérez elmaradó teljesítményéhez, csak nő annak az esélye, hogy szerződése lejárta után megválnak tőle.

Hoppá! Pérez lemaradása akkora, hogy azzal már pénzt fog bukni!

Forrás :