fbpx

Horner ledinoszauruszozta Wolffot, de erre jó oka van

A Red Bull főnöke, Christian Horner humorosan „dinoszaurusz jellegű karaktereknek” nevezte magát és a Mercedes csapatfőnök Toto Wolffot a jelenlegi Forma-1-es csapatfőnökök közül.

A brit az ESPN-nek az Unlapped podcastben beszélt arról, hogy a csapatfőnök definíciója miképp változott ahhoz képest, amikor ő 2005-ben csatlakozott a mezőnyhöz:

„Mostanában ha körülnézel a csapatfőnökök értekezletén, lehet hogy csak öregszem, de több menedzser van ott, és ez sokkal inkább technikai szakember, mint az üzleti oldal képviselői. Szóval azt hiszem, Toto és én magam talán inkább a dinoszaurusz típusú karakterek közé tartozunk néhányukhoz képest, még akkor is, ha én még mindig a csapatfőnökök fiatalabbik generációjához tartozom. De a dinamika és a csapatfőnök definíciója manapság teljesen más, mint amikor én először jöttem a sportágba.”

A 49 éves szakember a továbbiakban kifejtette, hogy a csapatfőnöki megbeszélések nem mindig olyan hevesek, mint a Netlfixen láthatóak, Horner pedig elismerte, hogy nem mindig mondja Wolffnak, hogy „javítsa meg a k****** autóját”.

Ez azonban nem volt mindig így. Horner elárulta, hogy mennyire rangos találkozók voltak a Forma-1 Bernie Ecclestone uralta korszakában. Így folytatta a Red Bull Racing vezérigazgatója:

„Az a helyzet, hogy ha most körbenézek a teremben, nagyon különféle személyiségek vannak. Amikor először jöttem ide, ott volt Ron Dennis, aki szenvedélyesen érvelt. Flavio Briatore egy óriási karakter volt. Ha Ron Dennis azt mondta, hogy fekete, akkor ő úgy reagált, hogy fehér. Jean Todt egyszerűen kíméletlenül védte a Ferrarit és mindent, ami a Scuderia, teljesen kompromisszummentesen. Bernie Ecclestone uralta az egészet, legszívesebben feldarabolta volna a szobát, miközben mindent leegyeztetett Max Mosley-val, még mielőtt a megbeszélés elkezdődött volna. Frank Williams pedig… nos, volt néhány igazán nagy karakter és jellem.”

Logómatricázó háború zajlik tegnap óta Horner és a Ferrari közt

Forrás :