fbpx

Marko: Két pilóta lehet veszélyes Perezre a bajnokságban

A jó szezonkezdet után erős visszaesést produkál Sergio Perez. A világbajnoki címre szinte már nincs esélye, és arra is megvan az esély, hogy a pontverseny második helyét sem tudja megszerezni a mezőny magasan legjobb autójával.

Noha Belgiumban magabiztos teljesítménnyel bejött Verstappen mögött a második helyre, a pontversenyben tetemes, 125 pontos hátrányban a holland címvédő mögött, ám csak 40 ponttal előzi meg a harmadik helyezett Alonsot és 41-gyel a negyedik Hamiltont.

A Red Bull tanácsadója Helmut Marko pedig pont a két üldöző világbajnokban látja azt, hogy veszélyeztetik a mexikói bajnoki ezüstérmét.

„Jelen állás szerint Checo számára a második hely felérne egy győzelemmel. Maxot nagyon lehet legyőzni. Talán csak Lewis Hamilton és Fernando Alonso tudhat közelebb kerülni hozzá. Van még néhány olyan utcai pálya, ahol Perez nagyon erős, Jeddahban is nyert, ahol Maxnak gondjai voltak a kvalifikáción és egy vírus fertőzés miatt minden volt, csak fitt nem azon a hétvégén.” – fogalmazott az osztrák.

„Csak arra volt képes, hogy befejezze a versenyt, arra nem, hogy támadjon. Azonban az a szezonnak az a része volt, ahol Checo arról álmodott, hogy ő lesz az első mexikói Forma-1-es világbajnok, ez az álmodozása kihatással volt a teljesítményére, különösen az időmérő edzésen.” – tette hozzá.

Egy F1-es fotós világított rá, hogy tévednek a rajongók Hamilton kapcsán

Forrás :