fbpx

Ekkor érkezhet Ricciardo Pérez helyére!

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo 2025 előtt nem fog versenyzői ülésre pályázni a Red Bullnál.

Miután az idei évet a Red Bull tartalékversenyzőjeként kezdte, Ricciardo a Magyar Nagydíjon újra versenyzői ülésben találta magát. Nyck de Vries helyére került a Red Bull tulajdonában lévő AlphaTaurinál.

Ricciardo nem titkolt szándéka, hogy visszatérjen a Red Bullhoz, amelynél korábban, 2014 és 2018 között versenyzett. Sergio Pérez relatív alulteljesítése Max Verstappen mellett pedig felerősítette a spekulációkat, mi szerint az ausztrál lehet a befutó a helyére 2024-re.

Mivel azonban Péreznek az 2024 év végéig van szerződése, Horner elmondta, hogy Ricciardo esetleges átigazolása legkorábban 2025-ben történhet meg.

„Nem azért hoztuk vissza Danielt, mert hosszú távú ambíciói vannak arra, hogy az AlphaTauri versenyzője legyen a következő öt évben” – idézi Hornert a RacingNews365.com.

„Ő úgy látja, hogy ez a leggyorsabb út ahhoz, hogy újra versenyképes ülést kapjon, és egyértelműen a Red Bull Racing 2025-ös ülésére irányulnak a céljai, amikor megüresedik egy helyünk.”

„Danielnek mostantól az év végéig lehetősége van arra, hogy bebizonyítsa, hogy nem veszítette el a formáját, és utána születik majd döntés arról, hogy további 12 hónapig marad-e abban az ülésben.”

„Az AlphaTauri versenyzői azért kerültek oda, hogy a Red Bull Racing potenciális jelöltjeként fejlődjenek és Daniel nagyon is tisztában van ezzel, és ez a célja. De ez nem történik meg 2025 előtt.”

Az AlphaTaurit – és elődjét, a Toro Rossót – a Red Bull hagyományosan a legjobb fiatal pilóták próbahelyeként használja, hogy bemutatkozhassanak az F1-ben, a kiemelkedő tehetségek pedig a Red Bullhoz kerülhetnek idővel.

Ricciardo maga is a Toro Rossótól került a Red Bullhoz, és öt év alatt hét nagydíjgyőzelmet szerzett velük.

Hülkenberg a Red Bullhoz tart Verstappen mellé?