fbpx

Akkora fizetést kap Leclerc az új szerződésében, hogy annyiért te is maradnál, legyen bármilyen is a Ferrari

Charles Leclerc a pletykák szerint legalább a 2026-os szezon végéig elkötelezte magát a Ferrarinál, amely opciós joggal még tovább hosszabbítható 2029-ig.

A monacói jövőjének témája sokat emlegetett téma volt, sokan azon gondolkodtak, hogy a 25 éves versenyző esetleg úgy dönt, hogy elhagyja szeretett Ferrariját, hogy növelje esélyeit a világbajnoki cím megszerzésére. Leclerc-et hallgatva azonban egyértelmű, hogy az az álma, hogy a Ferrari vörösében megnyerje a bajnokságot, és egy riport szerint a jövőjét is ennek veti alá.

A Sportune című francia kiadvány azt állítja, hogy Leclerc két évvel meghosszabbította a jelenlegi szerződését, bár érdemes megjegyezni, hogy ugyanez a kiadvány az év elején Lewis Hamilton szerződésének részleteiről is beszámolt – csakhogy ezt a Mercedes cáfolta. Ha a Sportune-nak van igaza, akkor Leclerc olyan szerződést írt alá, amely az új motor-szabályzat szerinti első szezon végéig szól, de további három évvel, 2029-ig meghosszabbítható.

Az új szerződéssel Leclerc továbbra is az egyik legjobban fizetett pilóta maradna a mezőnyben, mivel a hírek szerint a teljes szerződés értéke meghaladja a 185 millió eurót, és a kompenzáció az utolsó évben elérheti az 50 millió eurót. A szerződés hossza is a leghosszabb lenne a mezőnyben, hiszen Max Verstappen 2028 végéig szóló kontraktusa a Red Bull-lal a jelenlegi mérce.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur állítólag június végén találkozott mindkét pilóta menedzserével, és a tárgyalások Leclerc-rel sokkal gyorsabban zajlottak, mint Carlos Sainz-cal. A lap által állított másik felfedezés, hogy Leclerc menedzsere, Nicolas Todt (az ex-Ferrari és FIA-főnök Jean Todt fia) rengeteg más istállóval is beszélt a paddockban.

Leclerc kísérete állítólag találkozott a Mercedesszel, az Aston Martinnal, az Alpine-nal de még a Red Bull-lal is, és a német csillagos gyártó a legreálisabb célpont, amennyiben Charles a váltás mellett döntene.

Leclerc cáfolja a róla terjedő legvadabb pletykát

Forrás :