fbpx

Volt mérnökük most elárulta, miért nem sikeres az Alpine

Az Alpine-nál nem az emberekkel van a probléma, hanem a pénzzel, állítja a nagyra becsült Forma-1-es mérnök, Marcin Budkowski.

Ő a tavalyi év elején távozott a Renault tulajdonában álló csapattól. Az F1-legenda Alain Prost nemrégiben elhangzott szavai okén kérdezték a Viaplay Sport Polskán az Alpine-nál jelenleg zajló szomorú folyamatról, amikor a felső vezetés hirtelen elbocsátotta a csapatfőnököt, Otmar Szafnauert és a régóta szolgáló Alan Permane-t:

„Általában Alain és én hasonlóképp látjuk a dolgokat. Nem sokkal azt követően beszéltem vele, hogy bejelentették ezeket a változásokat. Őszintén szólva én is szomorú vagyok, mert ez az istálló még mindig közel áll a szívemhez, hiszen sok évet töltöttem ott. Sok embert ismerek, és tartom velük a kapcsolatot. Jobbat érdemelnek – jobb eredményeket és jobb menedzsmentet.”

A 46 éves lengyel szerint azonban nem az enstone-i vagy a viry-i emberekkel van gond:

„A Renault-val mindig is az volt a probléma az F1-ben, hogy az ambíciók nagyon magasak, de az anyagi forrásaik nem elegendőek. Minden évben a törekvések egyre magasabbak és magasabbak lettek, de a befektetett források nem. Ugyanakkor a Renault igazgatótanácsa ezt soha nem akarta meghallani. Otmar sok évet töltött a Forma-1-ben különféle csapatoknál – tudja, mi kell a győzelemhez, és mennyire nehéz ezt elérni. Azt is tudja, hogy mennyi pénzt költenek a sikeres csapatok, és hogy mennyi időbe telik, amíg eredményesek lesznek. Ezt a megközelítést feltehetően nem értékelte a Renault.”

Ami a legutóbbi vezetőségi káoszt illeti, Budkowski szerint a Renault a hasonló alakulatok által elért jelentős előrelépésekre reagál:

„Az Aston Martin idei eredményei és a McLaren 2023-as teljesítménye is megmutatta, hogy a fejlődés felgyorsítható, bár most azt lehet látni, hogy az Aston Martin egy kicsit visszacsúszott, és a McLarennek is vannak jó és rossz pillanatai. Ez nem egy lineáris folyamat, de ezek az eredmények az Aston Martintól és a McLarentől nem segítették az Alpine helyzetét.”

Az Alpine minden eszetlenséget elkövetett a múlt héten

 

Forrás :