fbpx

Nekimentek a Hamilton-rajongók a versenybírónak, pedig egy oldalon álltak

A 2023-as Belga Nagydíj hétvégéje heves vitát eredményezett, mivel Lewis Hamilton büntetést kapott a szombati sprintversenyen Spa-Francorchamps-ban.

Azonban olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint nem minden steward értett egyet a döntéssel. Egyikük, Derek Warwick állítólag „könyörgött” azért, hogy az ütközést versenybalesetnek minősítsék.

A sprintverseny során Hamilton és Pérez izgalmas csatát vívott, amikor a hétszeres világbajnok megpróbálta megelőzni a mexikói pilótát. A két autó össze is ütközött, a Red Bull oldaldoboza megsérült és a mexikói feladni kényszerült a versenyt.

Hamiltont nem egyszer, hanem kétszer is megbüntették. 5 másodperces büntetést és büntetőpontokat is kapott.

A stewardok közül azonban nem mindenki értett egyet a kemény büntetésekkel. Michael Schmidt F1-es újságíró elárulta, hogy Derek Warwick, a Spában jelen lévő egyik versenybíró, vehemensen kiállt amellett, hogy az esetet egyszerű versenybalesetnek minősítsék.

„Tulajdonképpen a versenybalesetnek minősítés mellett érvelt, és ő valójában egy kemény fickó” – osztotta meg Schmidt. „Tegnap a rajtrácson beszélgettem [vele], és Warwick azt mondta: ‘Nos, tudod, négy steward van itt, és nem mindegyikük gondolta így’.”

A futamot követően néhány Lewis Hamilton-rajongó sértő üzenetekkel vette célba Derek Warwickot a közösségi médiában.

Az a döntés, hogy a hétszeres világbajnokot megbüntették a Sergio Pérezzel történt Spa-Francorchamps-i incidens miatt, nem tetszett az F1 világának számos prominens személyiségének sem.

Többek között Martin Brundle egykori versenyző, riporter is arra a következtetésre jutott, hogy valóban versenybalesetről volt szó.

„Úgy gondoltam, hogy versenybaleset volt, és úgy gondoltam, hogy a büntetés kemény volt” – jelentette ki egyértelműen.

„Lewis igényt tartott a kanyarra, Pérez hibázott a kanyar előtt, és ő [Hamilton] volt belső íven” – tette hozzá.

Wolff értetlenül áll Hamilton büntetése előtt

Forrás :