fbpx

Hülkenberg a Red Bullhoz tart Verstappen mellé?

A Haas német versenyzője, Nico Hülkenberg áll a nyári szüneti pletykák középpontjában. Úgy hírlik ugyanis, hogy versenyben van a Red Bull második helyéért, miután Belgiumban látták, amint az osztrák csapat vendéglátóegységébe tartott.

A német versenyzőnek meglehetősen lehangolóra sikerült a hétvégéje. Ugyanakkor a lehetőségeihez mérten kiváló teljesítményt nyújt, ráadásul úgy, hogy visszatérése előtt több évet kihagyott az F1-ben.

A Belga Nagydíj hétvégéjén pedig látták bemenni a Red Bull vendéglátóegységébe.

Natalie Pinkham F1-es ripirter Így nyilatkozott: „Nico Hülkenberg épp most sétált el mellettünk, hogy bemenjen a Red Bullhoz. Mi folyik ott?”
A PlanetF1 szerint a holland újságíró, Erik van Haren cáfolta annak esélyét, hogy Hülkenberg csatlakozzon az osztrák alakulathoz, hogy Max Verstappen csapattársa legyen. Szerinte csupán egy géppel utaztak haza Verstappennel, ezért járt a Red Bullnál.

„Szerintem nagyon jó a kapcsolata a Verstappen-táborral, és Max itt van a magánrepülőjével, Nico pedig Monacóban él, talán ezért van itt. Mert a táskája már nála van, és átöltözött, szóval szerintem ez az oka, de ezt ellenőrizhetjük.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko korábban úgy nyilatkozott, hogy Hülkenberg kvalifikációs tempója és Sergio Pérez versenyteljesítménye „tökéletes” kombináció lenne.

Amennyiben a Red Bull valóban megválna Péreztől, nem lenne rossz gondolat Hülkenberg leigazolása. A 35 éves versenyző tartja a „legtöbb verseny teljesítése dobogós hely nélkül”. Így vélhetően a világbajnoki címet már ő sem látja reális célnak, azonban az imént említett negatív rekordja okán vélhetően elégedetté tennék a „csak” dobogós helyek, és olykor becsúszó győzelmek is, így ideális csapattárs lehetne Verstappen számára.

Schumacher ismét a Haast kritizálja, most Hülkenberg miatt