fbpx

Egy F1-es fotós világított rá, hogy tévednek a rajongók Hamilton kapcsán

Kym Illman F1-es fotós leleplezte a képmutatást, amellyel a „rajongók” a 2023-as F1-es Belga Nagydíj hétvégéjén a sajtósa, Charlotte Davies miatt szidalmazták Lewis Hamiltont.

Lehet nem is jó szó az F1 „rajongó”, hiszen aki valóban rajong a sportért, annak ennél több esze van. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy „F1-et néző egyén”.

Szóval a szinte minden nap esős volt a belga hétvége. Szinte minden egyes versenyző esernyővel a kezében lépett be a paddockba a sajtófőnökeik kíséretében. De senki sem kapta meg annyira a rajongók gyűlöletét a közösségi médiában, mint Lewis Hamilton.

Kym Illman F1-es fotós posztolt egy képet, amelyen a hétszeres világbajnok a paddockban sajtósa, Charlotte Davies kíséretében van, és a nő tartotta kettőjök felett az esernyőt. Hamilton pedig megkapta a magáét, amiért egy nő tartotta az esernyőt neki, és nem fordítva.

Illman megvédte Lewis Hamiltont a témában készített róla egy videót, melyben megosztotta több más versenyző is ugyanezt tette. Példaként hozta fel, hogy többek között Pierre Gasly és Max Verstappen is a női sajtósra bízta az esernyőt. Mindemellett hozzátette, hogy az esernyőt cipelő nőket a csapat fizeti, és ez is a munkájuk része.

Ha „harcolunk” az egyenlőségét a nemek között, akkor talán pont nem kellene szóvá tenni azt, hogy egy nő tart egy esernyőt…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kym Illman F1 (@kymillman) által megosztott bejegyzés

Hamilton eljátszott a gondolattal, milyen lenne Verstappen csapattársának lenni