fbpx

A Ferrari már nem tartozik az F1 top csapatai közé

A szakértők megoszlanak abban, hogy mennyire is súlyos a Ferrari jelenlegi helyzete a Forma-1-ben.

A maranellói csapat reményei a világbajnokság megnyerésére – Kimi Raikkönen 2007-es sikere óta – újra megfeneklettek, hiszen jelenleg még az Aston Martin is megelőzi a Ferrarit a harmadik helyen. Olaszországban az a hír járja, hogy Charles Leclercnek egy jövedelmező, 2025-27-ig szóló új, kétéves szerződéshosszabbítást ajánlottak, még hosszabb távra szóló opciókkal. A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher azonban a német Skynak így nyilatkozott:

„Az az érzésem, hogy Carlos Sainz elvesztette a bizalmát az istálló iránt. Pletykák szerint az apja a paddockban alternatívák után néz már, és akár az új Audi gyári projektje is szóba jöhet.”

Egy másik egykori versenyző, Christian Danner úgy véli, hogy a Ferrari stabil középszerűségbe csúszott vissza. A Sport Bildnek adta ezt elő:

„A Ferrari búcsút mondott a Forma-1-es csapatok Olümposzán betöltött státuszának. Nincsenek terveik, és most a középmezőnyben ragadtak.”

Az Aston Martin korábbi stratégája, Bernie Collins azonban úgy gondolja, hogy a 2023-ban kinevezett Frederic Vasseur vezetése alatt vannak reményteli jelek.

„Az új vezetéssel egyértelműen javultak. Úgy tűnik, hogy egyszerűsítették a döntéshozatali folyamatokat és javítottak a kommunikációjukon.”

Ferrari versenyzőre fáj az Alpine foga?

Forrás :