fbpx

Titokban Verstappen saját versenycsapatot alapít!

A színfalak mögött Max Verstappen saját versenycsapatának felállításával foglalatoskodik, a Red Bull kétszeres világbajnoka erről a FORMULA 1 Magazine-nak adott exkluzív interjúban mesél.

Alább olvasható a Max Verstappennel készült interjú egy kis részlete a saját versenycsapat felállításáról. A teljes, terjedelmes interjú a FORMULA 1 Magazin Holland Nagydíj Special számában tekinthető meg.

Verstappen tehát a Verstappen.com Racinggel saját csapatot szeretne létrehozni a GT3-as géposztályban, és bízik benne, hogy ez már 2025-ben működőképes lehet:

„Ez a projekt motivál, bár még kissé gyerekcipőben jár. A Verstappen.com Racing részéről támogatjuk és tanácsokkal látjuk el a hozzám közel álló emberek különböző versenyzői tevékenységeit. Az egész a Team Redline szimulátoros versenyzéssel indult. Emellett a Verstappen.com Racinggel most már Thierry Vermeulennel a DTM-ben és a GTWC Sprintben, valamint édesapámmal a raliban is aktívak vagyunk, de a végső cél a saját versenyistálló felállítása. A GT3-as géposztályban fogunk indulni, aztán majd meglátjuk, hogy hol köt ki a hajó valamikor. Ha törik, ha szakad. Amennyiben csinálok valamit, azt jól akarom végezni. Győzni akarok, még ezen formában is. És ez arról is szól, hogy egy ugródeszkát tudjak létrehozni a szimulátoros versenyzésből a GT3-asba. Hogy ne csak a gokartozáson keresztül jusson el az ember az autósportba, mert az jelenleg igen sok pénzbe kerül.”

Verstappen a GT3-as korszak utánra is gondol már, ezért így folytatta:

„Nos, természetesen sosem tudhatod, miképp alakulnak a dolgok, de az ambíciók mindig ott vannak. Ez attól függ, hogy hány jó emberünk lesz a csapatban, és mennyi a know-how, de jó lenne, ha a legmagasabb szintre nőhetnénk az endurance versenyzésben. Jelenleg ezen dolgozunk, hogy a következő lépés a saját GT3-as csapatunk lehessen. A jövő év elég szoros, de szeretném, ha mihamarabb megvalósulna. Egy GT3-as csapat 2025-ben, ez beleférne az életvitelembe, legalább két autóval. Máris nagyon elfoglaltak vagyunk ezzel. Ugyanakkor a tervezési fázisnak vége, már akció üzemmódban vagyunk.”

Egyetlen lánynak azt is megengedi Verstappen, amit a barátnőjének nem

Forrás :