fbpx

Schumacher ismét a Haast kritizálja, most Hülkenberg miatt

Bár Mick Schumacher már nincs a Haas csapatnál, nagybátyja Ralf továbbra is talál okot a csapat kritizálására.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf úgy véli, Nico Hülkenberg jobban járna „bármelyik másik” versenyzői üléssel. Meglátása szerint honfitársa „fantasztikus” munkát végez a Haasnál, és jobb helyet érdemelne.

Hülkenberg az idei szezonban eddig remek teljesítményt nyújtott eddig. Öt alkalommal jutott időmérőn a Q3-ba és kilenc világbajnoki ponttal 14. a pontversenyben, négy hellyel megelőzve csapattársát, Kevin Magnussent.

„Nyilvánvaló, hogy az autó a kvalifikáción jól teljesít, de a versenyeken az aerodinamika és a gumikopás miatt nehezen tartja a lépést” – írta Schumacher a német Sky hasábjain.

„Logikus, hogy egy olyan versenyző, aki szombatonként az első tízben van, majd a versenyen a mezőny végén találja magát, csalódott. Valami sürgős dolognak kell történnie a Haasnál!”

Schumacher úgy véli, hogy Hülkenberg jobban tenné, ha más F1-es lehetőségeket keresne magának.

„Ami a jövőjét illeti, azt nem tudni, hogy hány más F1-es lehetőség kínálkozik Hülkenberg számára.”

„Valószínűleg bármelyik lehetőség jobb lenne számára, mint a Haas. Kívülről az a benyomás, hogy más csapatokban több potenciál van.”

„A Williams például rengeteg pénzt fektet be, új lendületet kapott, és ugyanez elmondható az Alpha Tauriról is. Ezzel szemben a Haas a stagnálás benyomását kelti.”

A 35 éves Hülkenberg hét F1-es csapatnál versenyzett már, így rengeteg versenyzői tapasztalattal büszkélkedhet. A kihívás azonban abban rejlik, hogy megfelelő ülést találjon a jövőre nézve.

„Nicónak új versenyzői ülést találni nem könnyű” – folytatta Schumacher.

„Tökéletes kvalifikációs versenyzőként van egyfajta imázsa, de a versenyek során nehezen tudja teljesen kihasználni a potenciálját, ezért nagyon szeretne egy jó autót.”

„Úgy vélem, jelenleg azzal küzd, hogy nincs lehetősége bizonyítani. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy továbbra is fantasztikus munkát végez.”

Hülkenberg tart egy negatív rekordot, mi szerint a legtöbb F1-es futamot teljesítette eddig dobogós helyezés nélkül.

Durva véleményt fogalmazott meg Hülkenberg Hamiltonról

Forrás :