fbpx

Ferrari versenyzőre fáj az Alpine foga?

Az olasz sajtó szerint az Alpine lépéseket tehet egy olyan versenyző szerződtetése érdekében, akinek hamarosan lejár a szerződése jelenlegi csapatával.

A közelmúltban olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint Charles Leclerc új szerződést kötött a Ferrarival. Bár ezt a szerződéshosszabbítást még sem a csapat, sem a monacói nem erősítette meg.

Leclerc-nek hivatalosan jelenleg 2024 végéig szól a szerződése. Új megállapodása pedig a pletykák szerint „2+3”, azaz két évre szóló, megerősített szerződés, amely további három évre szóló opciót tartalmaz. Egy ilyen hosszú távú szerződéssel az olasz média azt találgatja, hogy csapattársa, Carlos Sainz viszont máshol fog keresgélni.

Sainz, akinek szerződése szintén 2024 végén jár le a Ferrarival, az olasz sajtó szerint a Leclercéhez hasonló feltételeket kér a csapattól. Az olaszok szerint azonban a Ferarinál soha nem fog azonos elbánásban részesülni, mint monacói csapattársa.

A Funo Analisi Tecnica szerint a tárgyalások folynak, Sainz édesapja, Carlos Snr. pedig segít alternatív lehetőségeket is feltérképezni a fia számára.

Az egyik ilyen lehetőség állítólag az Alpine. Esteban Oconnak és Pierre Gaslynak is újra kell tárgyalnia a szerződését 2024 folyamán. Ráadásul mivel a csapat nagy átszervezésen bőven van rá esély, hogy az egyik versenyzőt lecserélik.

Az is Sainz Ferraritól való távozására utalhat, hogy a spanyol versenyző régi saját sörszponzora [Estrella Galicia] helyett a Ferrari az Aston Martintól átcsábította állítólag a Peronit.

Mindemellett olyan elképzelés is szárnyra kelt, miszerint a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Mattia Binotto lehet majd az Alpine új főnöke, miután kirúgták Otmar Szafnauert.

2020-ban pedig Binotto volt az, aki a Ferrarihoz leigazolta Sainzot, így ha Binotto tényleg az Alpine-hoz tart, nem irreális a gondolat, hogy odacsábítja a spanyol versenyzőt is.

A Ferrari sokat kritizált csapatfőnöke visszatérhet az F1-be?

Forrás :