fbpx

Szafnauer oda térhet vissza, ahonnan egyszer már mennie kellett?

Otmar Szafnauer egyik utolsó akciója volt, mielőtt elhagyta az F1-es paddockot és az Alpine csapatfőnöki szerepét Belgiumban, az volt, hogy beugrott az Aston Martin motorhome-ba.

Persze lehet, hogy csak búcsúzott egykori kollégáitól, hiszen a silverstone-i csapattól csak a 2022-es év kezdete előtt igazolt át a káoszba fulladt Alpine-hoz. A német Sky beszámolója szerint Szafnauert látták kijönni az Aston Martin létesítményéből, mielőtt távozott Spa-Francorchamps-ból, amire az 58 éves szakember csak ennyit mondott:

„Nem fogok nyilatkozni erről. Mint láthatják, a kalandom az Alpine-nál most véget ér. Mától akár egy új csapathoz is csatlakozhatok. Várjuk ki, mi fog történni.”

Úgy tudni, hogy Szafnauer volt a kulcsa annak, hogy az osztrák BWT, egy vízipari vállalat az Aston Martintól az Alpine-hoz ment át  – ami potenciálisan eléggé vonzóvá teheti őt a következő F1-es munkaadója számára. Az viszont egyértelmű, hogy csalódott az Alpine-ból történt távozása miatt. A DAZN-nak beszélt erről:

„Éppen kezdtem ráhangolódni a csapatra – megismerni mindenkit, miképp kell motiválni őket. Tudod, a dagály minden csónakot felemel, és én kezdtem eljutni erre a pontra.”

Az Alpine élén töltött utolsó pillanatait magyarázva Szafnauer hozzátette:

„Voltak emberek – nem igazán én – akik sírtak és búcsúztak. Azt mondtam nekik: „Nézzétek, élek még – nem haltam meg.” Rendbe Jönnek majd a dolgaim. Én személy szerint biztosan. Egyedül az enstone-i és viry-i fantasztikus kollégák miatt aggódom, akik annyira keményen dolgoznak és jó munkát végeznek. Remélem, hogy a jövőjük sikeres lesz.”

Az Alpine minden eszetlenséget elkövetett a múlt héten

Forrás :