fbpx

Hamilton eljátszott a gondolattal, milyen lenne Verstappen csapattársának lenni

Lewis Hamilton azt állítja, megnehezítené az F1-es rivális Max Verstappen életét, ha egyforma autóban ülnének és ő vezetné a másik Red Bullt.

Hamilton már a második egymást követő szezonban kerül olyan helyzetbe, hogy ő és csapata, a Mercedes, nem tudja felvenni a ritmust Verstappennel és a Red Bullal. A holland idén 12 futamból 10 győzelmet aratott, és ezzel 125 pontos behozhatatlannak tűnő bajnoki szerzett Red Bull-os csapattársa, Sergio Pérez előtt, aki a második helyen áll a tabellán.

Hamilton azonban biztos benne, hogy Verstappen nem lenne ennyire egyeduralkodó ha ő azonos autóban ülne vele.

„Akarok-e olyan gyors lenni, mint ők? Természetesen. Szeretnék-e olyan gyors autót, mint ők? Természetesen” – mondta Hamilton a vasárnapi belgiumi futam után.

„Ha Sergio autójában ülnék… Max nem lenne olyan helyzetben, mint most.”

Még a Red Bull-os Helmut Marko is elismerte, hogy Hamilton egyike annak a két versenyzőnek a jelenlegi rajtrácson, aki képes legyőzni Verstappent.

„Talán azt mondanám, hogy [Fernando] Alonso vagy Hamilton” – mondta Marko a DAZN-nek arra a kérdésre, hogy kik azok, akik képesek lehetnek a holland legyőzésére. „De ugyanabban az autóban nagyon nehéz lenne.”

„A második hely Max mögött olyan, mint egy győzelem. Jó volt a kvalifikáció, jó volt a sprintfutam, és kontrollált versenyt futott, jó tempóval”

„Max Verstappen könnyedén nyer, nem számít, mi történik. Az egész csapat, minden helyszínen működik, nem hibázik, az egész csapat gyors, hihetetlen munkát végeznek.”

Nem örült Hamilton a riporter kérdésének, túl személyesnek találta